Petreceţi Sărbătorile fără griji

De Alexandra Lăzureanu
Petreceţi Sărbătorile fără griji
Câteva măsuri de siguranţă, luate cu diferite ocazii prilejuite de pregătirile pentru Sărbători, vă pot scuti de neplăceri.

Astfel, poliţiştii bihoreni vă recomandă să aveţi mare grijă de bunurile dumneavostră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun, mai exact nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când va aflaţi în locuri publice. Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa, când plecaţi de acasă. Totodată e de preferat să nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi, o rudă îndepărtată etc., cereţi-le un document de legitimare. Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, pentru că de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni. Un alt sfat ar fi să nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere.

Petrecţi în siguranţă

În momentele în care sunteţi la o petrecere, nu folosiţi obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice decât în condiţiile şi în locurile permise de lege. Deţinerea ilegală a acestora se pedepseşte cu închisoare! Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ei pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela. Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi mai degrabă să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la S.N.U.A.U. 112- apel este gratuit! Oamenii legii vă mai sfătuiesc să nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de aburii alcoolului. „Nu în ultimul rând, respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi.” punctează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !