Petrica Moise in concert extraordinar de 1 Decembrie, la Timisoara

De S.P.D.
Evenimentul este programat în seara de 1 decembrie, de la ora 19, în sala Capitol
Evenimentul este programat în seara de 1 decembrie, de la ora 19, în sala Capitol
„Ţara mea-i Banatu’ meu” se intitulează concertul extraordinar pe care celebrul cântăreţ bănăţean Petrică Moise îl susţine chiar de Ziua Naţională, la Timişoara.

Evenimentul programat în seara de 1 decembrie, de la ora 19, în sala Capitol, este organizat de Asociaţia Culturală Banat Art, care promite „un mega-recital inedit şi plin de surprize, de cântece naţional-tradiţionale şi romanţe”. Petrică Moise îi va avea invitaţi în spectacol pe soliştii Ana Pacatiuş, Lia Moise, Sonia Vlaicovici, Petrică şi Ramona Viţa, Cristina Tăcină, Dan Necşa, Petrică Miulescu Irimică, Corala Contrast, şi va fi acompaniat de orchestra Virtuozii Banatului, condusă de fraţii Radu şi Ilie Vincu. Biletele costă, în funcţie de loc, 35 sau 25 de lei şi se găsesc la Agenţia Capitol.

Născut în 19 iunie 1947 la Chișoda, în județul Timiș, într-o familie de paori banațeni, Petrică Moise şi-a primit acest nume de botez, conform unei vechi tradiţii româneşti, pentru că urma la ortodocși, în 29 iunie, sărbătoarea de Sfântul Petru și Pavel. Aptitudinile sale artistice au fost descoperit de profesoara de muzică de la Şcoala generală din Chişoda, Elena Catona, care l-a îndrumat spre Liceul de Muzică din Timişoara, pe care îl va absolvi în 1966 la clasa de instrumente de percuție .

Devine student la Conservatorul de muzică Gh. Dima din Cluj şi solist vocal în ansamblul Mărțișorul, discipol al taragotistului Dumitru Fărcaș. Renunță în anul II la conservator şi își satisface stagiul militar la Ansamblul armatei din Cluj ca solist vocal, apoi în 1971 dă admitere la Facultatea de Muzică din Timișoara. Din 1971 își începe activitatea ca solist vocal la ansamblurilor Doina Timișului şi Timișul. După absolvirea facultății de muzică, în plin regim comunist, Petrică Moise alege să rămână artist liber profesionsist.

A efectuat turnee in Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, S.U.A. si Australia, a realizat în 1990 un L.P. la casa Electrecord, apoi câteva albume de muzică populară la studiourile de înregistrări din Timișoara și o înregistrare facută la studioul de radio si televiziune Novi Sad din Sebia. Virtuozii Banatului este formaţia cu care a realizat majoritatea înregistrărilor şi a concertelor sale. Deși nu a predat niciodată la catedră, în breaslă e supranumit profesorul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !