Phare 2005 se lanseaza in martie

“În februarie sau cel târziu martie, vom lansa Programul Phare Cross-Border Co-operation 2005”, a declarat Livia Banu, director al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalierã (BRCT) Oradea.

Schemele de finantare nerambursabilã din bugetul Uniunii Europene sunt destinate entitãtilor publice si/sau private, în functie de specificul fiecãrui program. Pentru a beneficia de finantare din partea Uniunii Europene, acestea trebuie sã îndeplineascã toate conditiile mentionate în Apelul pentru propuneri de proiecte si în Ghidul solicitantilor, publicate pentru fiecare program în momentul lansãrii acestuia.

Entitãtile trebuie sã se încadreze în categoriile de solicitanti eligibili, sã propunã activitãti eligibile, care sã fie derulate într-unul din judetele care au frontierã cu Ungaria. „Este primordial ca acestea sã aibã capacitatea de a asigura din alte surse decât bugetul Uniunii Europene co-finantarea necesarã pentru proiectul propus”, a precizat Livia Banu.

Minim 65 de puncte

Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie sã acumuleze minim 65 de puncte. Aplicantii trebuie sã demonstreze în proiect cã posedã capacitate financiarã si operationalã si cã obiectivele proiectului sunt relevante pentru obiectivele si prioritãtile programului. Asa cum este specificat în grila de evaluare, este analizatã mãsura în care este posibil ca proiectul sã aibã un impact concret si durabil asupra grupurilor tintã. Criteriul final de evaluare se referã la raportul cost/beneficiu, si anume dacã totalul cheltuielilor propuse este necesar pentru implementarea proiectului.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !