Piaţa – o renovare cu cântec

1Comentariu
Piaţa – o renovare cu cântec
Deva – „Treabă de mântuială în Piaţa Devei”. Aceasta este concluzia celor care au ajuns ieri şi astăzi prin proaspăt renovata Piaţă Centrală a municipiului Deva. Este părerea unanimă a celor ce zilnic se întâlnesc cu taraba în spatele căreia vând, dar şi a devenilor care, odată păşind în piaţă, se crucesc când văd pe ce lucrări au dat banii, din bugetul local, Primăria Deva. 

Oamenii se plâng de condiţiile oferite pentru comercializarea produselor, de frig, de „capcane” ce atentează la viaţă, de reguli prea multe şi „fără nici un rost”, de cumpărători puţini şi de bezna din hala pieţei. Am spus „…şi de” dar nu este totul! Din cele constatate la faţa locului reiese o proastă organizare a pieţei, blamată ca fiind, de cele mai multe ori, insalubră şi neprimitoare.

„Până la finalizarea unei lucrări de renovare la o piaţă ca a Devei mai este de lucru! Au fost doar nişte reparaţii!” spunea joi, viceprimarul Florin Oancea.

După recenta renovare „s-au vopsit din greşeală unele geamuri, dar vor fi montate încă 16 neoane”, susţine Florin Oancea. Vânzătorii se plâng însă şi de frig care din cauza „trebii de mântuială” făcute le va da de furcă toată iarna.

Un alt neajuns este „ridicarea mărfurilor de pe tarabe şi scoaterea lor din hală până la ora 18.00, dar şi nepermiterea depozitării mărfii în hală, care trebuie adusă zilnic pe mese cu plăsuţa!” (Petru Mardare – comerciant).

„Această problemă nu va mai exista de vineri” – preciza F. Oancea. Nu sunt doar acestea neajunsurile „noii pieţe”.

„Luminatoarele din plafon au fost vopsite, scurgerile şi grătarele de deasupra acestora sunt un pericol de accidentare, arătând în prezent ca nişte gropi mascate cu o brumă de bitum, iar cumpărătorii, pe asemenea întunecime nici nu-şi pot alege marfa! Nu vom mai avea, până la urmă cui vinde produsele!” – se plângea Viorica Omotă.

Viceprimarul F. Oancea a răspuns acestor reclamaţii susţinând că „bugetul nu ne-a ajutat să facem mai mult, dar la anul vom continua lucrările. Piaţa va avea apă caldă şi rece, aer condiţionat şi va fi asfaltată aşa cum trebuie nu doar în hală ci pe tot spaţiul pe care-l ocupă!”

Sanda Bocăniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor