Piaţa ambalajelor se ….ambalează

DEVA – Sintagma conform căreia „ambalajul vinde marfa„ este cât se poate de reală. Orice specialist în vânzări ştie că prima condiţie ca un produs „să plece de pe raft„ este să aibă un ambalaj care să atragă.

Investitorii hunedoreni, care în urmă cu patru cinci ani au început o afacere în domeniul ambalajelor se pare că au tras lozul norocos. Şi asta deoarece fiecare an a adus o creştere a cererii pe acest segment de piaţă de circa 20 la sută. Iar pentru anul în curs reprezentanţii companiilor care activează în acest domeniu estimează că, la nivel naţional, piaţa ambalajelor va depăşi 600 de milioane de euro. Mai mult, prognozele pentru 2008 sunt cât se poate de optimiste.
Piaţa ambalajelor este direct legată de evoluţia vânzărilor de la rafturile magazinelor. „Dacă un produs prezent pe raft, fie la magazinul din colţ, fie în supermarket, nu se adresează corect senzorialităţii, atunci, în 75 la sută din cazuri, acesta nu se va vinde„ declară , Aurora Ştern, director de marketing.
În judeţul Hunedoara există puţini oameni de afaceri care şi-au îndreptat atenţia spre sectorul fabricării de ambalaje. Principalul motiv este investiţia care, în condiţiile unei fabrici competitive, depăşeşte 10 milioane de euro.


CÂT COSTĂ SĂ DEMAREZ AFACEREA
Pentru început, o mică unitate de producţie care să cuprindă o maşină de ambalat în folie multistrat hârtie sau polietilenă nu necesită o investiţie mai mare de 10.000 de euro. De asemenea, o instalaţie de fabricat saci de rafie costă aproximativ 50.000 de euro iar o maşină de producere a ambalajelor din carton costă între 10.000 şi 15.000 de euro. Dacă intenţionaţi să produceţi şi folie strech o maşină de acest fel costă aproximativ 250.000 de euro.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !