Piata Decebal: viitor incert

2Comentarii
Piata Decebal: viitor incert
Reamenajarea pietelor orãdene este una dintre prioritãtile Regiei Autonome Piete, Agrement, Salubritate (RAPAS). În prezent se lucreazã la închiderea lateralã a Pietei Decebal, urmând ca la sfârsitul lunii august sã demareze amenajarea pietelor Nufãrul si Rogerius.

Valoarea lucrãrilor din Piata Decebal este de 300 milioane de lei vechi. Ioan Hirte, director RAPAS, preconizeazã cã acestea se vor finaliza sãptãmâna viitoare. Dincolo de aceste aspecte, ce îi asteaptã pe pietarii din cartierul Decebal, nu se prea stie. „Viitorul este luminos”, a rãspuns directorul RAPAS, întrebãrilor referitoare la consecintele aderãrii asupra chiriasilor RAPAS. Dacã în momentul actual, un loc de comercializare costã 50.000 de lei pe zi, prestatorii de servicii au de achitat între 600.000 si 800.000 de lei pe lunã. În cazul în care vor sã le fie rezervate mesele mai plãtesc în plus 800.000 de lei vechi pe lunã. Cele douã taxe pot fi concentrate într-una singurã contra unei taxe lunare de 1.600.000 de lei. În ceea ce priveste chioscurile, chiria acestora diferã de la unul la altul. „Toate se scumpesc. E foarte probabil sã creascã si taxele în urmãtorul an”, a spus Ioan Hirte.

Incertitudine

Cã se va vinde sau nu piata, nu se stie. „Nu se vorbeste despre vânzare”, a precizat Hirte. Cert este cã vor continua amenajãrile si investitiile. „Se va continua modernizarea copertinei construite în urmã cu zece ani, cea din mijloc. Se vor pune termopane la toate chioscurile”, a conchis directorul RAPAS.

Claudia Curta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor