Piaţa imobiliară din Deva, atipică

1Comentariu
Piaţa imobiliară din Deva, atipică
O regulă de bază în stabilirea preţului unui produs este nevoia oamenilor de a cumpăra acel produs. Cu cât cererea este mai mare, cu atât valoarea acelui produs va creşte.

De la această regulă nu poate face excepţie nici piaţa imobiliară. Nevoia hunedorenilor de a-şi cumpăra o casă fiind foarte mare, reacţia de pe piaţa imobiliară nu putea fi decât o creştere a preţului la case sau apartamente.
„Cererea de cumpărare de case sau apartamente în judeţ este foarte mare. Problema cu care se confruntă această piaţă este de fapt lipsa de lichidităţi. Majoritatea cumpărătorilor se împrumută la bănci pentru a putea cumpăra o locuinţă.” declară Nicolae Fieraru, administratorul unei firme de profil din judeţ.
Datorită cererii foarte mari de cumpărare, preţul locuinţelor este cu mult supraevaluat. Cel care vinde speră să obţină un preţ cu mult mai mare decât valoarea reală a locuinţei.


„Avem foarte mulţi cumpărători care vin să ceară informaţii despre ceea ce ar putea achiziţiona cu suma de bani pe care o deţin. De cele mai multe ori după ce vizităm împreună mai multe locuinţe aceştia renunţă” spune administratorul.
Cei care vor să vândă apartamente sau case mai vechi vor trebui să îşi reevalueze preţul. Împrumuturile imobiliare pe care băncile le acordă sunt, în marea lor majoritate, condiţionate de cât de veche este locuinţa respectivă.
„Clienţii care obţin un împrumut de la bancă trebuie să găsească locuinţe pe care banca să le poată evalua la valoarea împrumutului. Ori locuinţele mai vechi nu corespund cerinţelor băncii şi astfel cererea pentru astfel de locuinţe este mult mai mică” declară Adam Marius, director vânzări.
Intersant pentru piaţa imobiliară din Deva este că aceasta nu reacţionează la semnalele pe care le dă piaţa imobiliară din Bucureşti.
„ Niciodată piaţa imobiliară din Deva nu a răspuns la semnalele de creştere sau scădere date de piaţa de la Bucureşti. Creşterile de preţuri la locuinţe anunţate în capitală nu au avut niciodată ecou la Deva” declară Nicolae Fieraru.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor