Piaţa muncii

REŞIŢA – Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a sărbătorit miercuri, 21 decembrie a.c., „Ziua ANOFM“. La manifestare au participat toţi directorii filialelor judeţene ale agenţiei, printre care şi Sorin Muşat, directorul AJOFM Caraş-Severin.

La un pas de integrarea în Uniunea Europenă, agenţia a întocmit un plan de dezvoltare cu privire la acest eveniment. Începând cu anul viitor, unul din scopurile principale va fi acela de orientare către nevoile clientului. Acest lucru semnifică faptul că atât persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar şi angajatorii vor fi punctul de plecare a unor analize ce vor fi efectuate de către Agenţie. Datorită faptului că în cursul acestui an au fost aplicate angajatorilor numeroase amenzi cu privire la munca la negru.    
   
Centre pilot   
   
Agenţia va dezvolta şi relaţiile cu angajatorii. Este foarte important ca în viitorul apropiat, numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă să scadă, se vor lua măsuri cu privire la modificarea legislaţiei cu privire la acordarea indemnizaţiei de şomaj şi promovarea ofertelor de angajare.    
Un alt scop ce trebuie atins este creşterea numărului centrelor-pilot de consiliere pentru persoanele cu handicap. Această categorie este de ceva timp în vizorul agenţiei, făcându-se eforturi pentru integrarea acestora pe piaţa muncii.   
   
Pentru dezvoltarea comunicării cu clientul, angajator, angajat, Agenţia va pune accent pe implementarea unui sistem informaţional de ultimă oră. În felul acesta, serviciile accesate prin intermediul internetului, va ajuta Agenţia să ofere servicii de consiliere profesionale, mai ales angajatorilor.   
   
Mianda Mladin   0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase