Piaţa Obor are un nou look

14Comentarii
Piaţa Obor are un nou look
Amenajarea aleilor în Piaţa Obor a fost finalizată. RAPAS şi Primăria vor să facă ordine în Ocsko. Imagini   Video: Se vrea ordine şi disciplină la Piaţa Obor  Video  |  Video: Lucrări la final la Piaţa Obor  Video

Orădenii nu vor mai circula prin noroaie în Piaţa Obor, iar comercianţii îşi pot expune mărfurile şi maşinile în condiţii mai bune. Marţi s-au finalizat lucrările demarate în urmă cu două luni în Piaţa Obor, de reamenajare a sectorului auto. Au fost asfaltate aleile, pe o suprafaţă totală de 7521 mp, au fost amenajate canale de scurgere a apei pluviale şi s-au pietruit zonele de parcare a maşinilor, pe 14.200 mp. Au fost create în total 19 alei pentru circulaţia pietonală şi auto, intercalate de spaţii de parcare, care au fost acoperite cu două straturi de piatră, concasată şi „mărgăritar”, lucrări care au costat în total 559.806 lei. Pentru lucrările de balastare şi pietruire au fost transportate 1.600 tone de pietriş şi piatră concasată.

„Începând de mâine (miercuri), vom trece la delimitarea şi numerotarea locurilor de parcare, lucrări care se vor finaliza până la 1 octombrie. Tot până atunci va fi amplasat un nou gard, în imediata vecinătate a Hypermarketului Real, investiţie în valoare de aproximativ 100.000 de lei”, a declarat Romulus Cosma, directorul general al Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate.

Ordine în piaţă

Pentru a se evita parcarea haotică a maşinilor, blocarea căilor de acces a autospecialelor de intervenţie (a SMURD, Ambulanţei, Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor) şi evitarea ambuteiajelor pe Şoseaua de Centură în imediata vecinătate a pieţei, municipalitatea şi conducerea RAPAS vor să instituie o serie de măsuri.

„Vrem să facem ordine în piaţă. Dincolo de finalizarea amenajărilor în Piaţa Obor (montarea de indicatoare, de panouri, numerotarea şi delimitarea locurilor de parcare), până la 1 octombrie va fi elaborat un regulament, care va fi supus dezbaterii publice şi aprobat în consiliul local. De la intrarea lui în vigoare cei care nu vor respecta prevederile legale, vor fi sancţionaţi”, a anunţat primarul Ilie Bolojan. Amenzile şi taxele vor fi aceleaşi ca pe orice spaţiu public. Vor fi montate şi camere de luat vederi, a mai anunţat primarul, pentru scăderea numărului de cazuri de furturi în incintă.

Tot din această toamnă, vor fi suplimentate forţele de ordine pe culoarele din piaţă, iar autorităţile nu vor mai închide ochii la comerţul ambulant de diferite produse etalate pe capotele maşinilor.

Accesul în piaţă va fi făcut prin trei intrări: alături de cele două existente, dinspre Universitate şi Real, va fi amenajată a treia, dinspre Cimitirul Municipal, destinată exclusiv maşinilor, iar strada va fi practicabilă. Costul lucrărilor vor fi suportate de municipalitatea orădeană. Parcarea de tiruri de lângă Real va fi utilizată duminica, doar de către clienţi.

În mijlocul Pieţii Obor, face însă notă discordantă cu peisajul o clădire în stadiu de construcţie, rămasă nefinisată de pe vremea fostei conduceri a Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate. Primarul Ilie Bolojan anunţa ieri că va lua legătura cu Ioan Hirţe, proprietarul clădirii, ex-director al RAPAS, pentru a demola clădirea.

Romulus Cosma a prezentat jurnaliştilor pe noul purtător de cuvânt al RAPAS, în persoana lui Florin Alexandru, fost redactor pe probleme economice la cotidianul „Realitatea bihoreană”, desfiinţat în urmă cu puţin timp de către patronii Ioan şi ViorelMicula.

Mălina Pop

Taguri: , , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor