Piațetă publică pe bulevardul Magheru

3Comentarii
Piaţa de la fosta Marco Polo
Piaţa de la fosta Marco Polo - © Sursa: Horaţiu Cojan
Proiectul păstrează vegetaţia înaltă de pe amplsament şi locurile de parcare. Fosta terasă de la Marco Polo, acum un spaţiu urban aproape mort, face obiectul unui proiect de regenerare urbană și refuncționalizare, încredinţat de Primărie arhitectului Horia Cojan.

El e cel care a primit şi contractul pentru două experimente urbanistice de regenerare urbană în cartiere, care implicau demolări de locuinţe respectiv desfiinţarea fostei pieţe agroalimentare din Velenţa.

„Primăria își propune astfel reamenajarea unui spațiu de pe Bd. Magheru din Oradea și transformarea acestuia într-o piațetă publică, care va deservi locuitorii din zonă și care va contribui pozitiv la calitatea vieții urbane. Amplasamentul care face obiectul acestui proiect de reabilitare reprezintă un important punct de reper pe Bulevardul Magheru, o arteră cu trafic intens, situată în zona centrală a Oradiei, în formă poligonală, care se extinde pe o suprafață totală de 1097 mp”, transmite municipalitatea prin comunicat de presă.

Conform planurilor edilitare, funcțiunea amplasamentului care urmează să fie reabilitat va fi de piațetă publică pietonală, accesul făcându-se ca și în prezent, prin intermediul întregii laturi vestice a acestuia. Parcajul auto imediat adiacent amplasamentului va fi păstrat, la fel cei doi stâlpi de iluminat și cei 8 arbori existenți, care asigură umbrirea dinspre aceeași latură.

Pavajul va fi refăcut în întregime, folosindu-se dale din granit în culorile alb, gri antracit, și negru. Se va păstra pe întregimea laturii estice o platformă care să permită accesul către intrările de bloc adiacente, iar pe latura sudică va fi amenajată o rampă care să permită și accesul persoanelor cu handicap locomotor.
Tot către latura sudică va fi amenajat și un parcaj pentru biciclete, de aproximativ 10 locuri.

Elementul central al amenajării va fi reprezentat de un pavilion cu design personalizat, care adăpostește o masă cu două banchete, iar în cadrul ansamblului peisagistic vor fi plantați arbuști, vor fi construite trei „insule” din mobilier de ședere turnat, o cișmea, șase coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, toate aceste elemente întregind amenajarea piațetei.

Proiectul se află în faza de elaborare a studiului de fezabilitate, iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna august se va trece la organizarea licitațiilor aferente, urmând ca lucrarea propriu-zisă să înceapă după finalizarea acestor proceduri.

 



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor