Piatră italiană de la Crişul până pe Corso

De Cristina Ghilea
26Comentarii
Piatră italiană de la Crişul până pe Corso
Pietrarii din Pasaj se vor muta la Crişul şi, foarte probabil, şi pe trotuarul lărgit de la piaţetă până pe Corso.

Noua garnitură de aleşi ai urbei va avea de votat, cu ocazia primei şedinţe de lucru, extinderea suprafeţei pietruite cu porfir italian în Oradea. Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni reamenajarea zonei cuprinse între piaţeta magazinului Crişul şi Pietonalul Republicii. Trotuarul de pe partea cu Cofetăria Fan Ice şi biserica romano-catolică se va lărgi pentru a suporta şi o pistă de biciclete şi urmează să fie favat cu porfir. „Acum vom începe să montăm piatra la magazinul Crişul, lucrare care va fi gata până la finalul lui august. Următoarea lucrare este de la Crişul până pe strada Dunărea şi porţiunea de la Evidenţa Populaţiei”, a spus edilul. A justificat alegerea pietrei italiene prin faptul că e necesară o corespondenţă cu lucrarea de la Crişul.

Mai puţin rutier

Lărgirea trotuarului se va face în detrimentul părţii rutiere, care urmează să fie îngustată cu o bandă. Paralel cu trotuarul lărgit se vor păstra doar locurile de parcare rezervate taximetriştiolor. Vizavi, se vor păstra locurile de parcare desenate paralel cu trotuarul. Trecerea de pietoni de la strada Dunărea va fi supraînălţată după modelul celei de la Parcul 1 Decembrie, pentru biciclişti.
trotuar (4)

Consilierii locali vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate: un cost estimat la peste 700.000 de euro şi o durată de execuţie de trei luni. Lucrarea mai conţine şi montarea a şase stâlpi de iluminat public incripţionaţi cu vechea stemă a oraşului, 270 de metri de canalizare pluvială. Suprafaţa prevăzută a fi pavată cu porfir este de peste 2.000 de mp. Lucrarea ar putea fi gata până la toamnă.

Acum încep pietrarii

Lucrările la intrastructura de utilităţi publice din piaţeta de la Magazinul Crişul sunt finalizate de vreo lună dar abia acum urmează să intre pe amplasament pietrarii, conform spuselor primarului. „Sunt în termen. Era normal să terminăm în pasaj, pentru a nu pierde banii europeni. E o chestiune de prioritizare a lucrărilor”, este explicaţia sa faţă de şantioerul care trenează în această zonă.

13565400_1161707317205652_1251380831_n26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor