Pictori bihoreni în tabăra de la Bratca

De Camelia Busu
Pictori bihoreni în tabăra de la Bratca
Paisprezece artişti au lucrat timp de o săptămână pe tema „Obiceiuri şi tradiţii”.

Continuând tradiţia din fiecare an, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor a reunit şi în această vară pictori din Oradea şi din judeţ, colaboratori ai Centrului, care s-au reîntâlnit cu plăcere în deja cunoscutul peisaj de pe Valea Brătcuţei. Bucurându-se de excelenta ospitalitate a celor de la Administraţia Taberelor şi a familiei Morar, care gospodăreşte tabăra de elevi din Bratca, pictorii au reuşit şi de această dată să creeze într-o atmosferă creativă şi de prietenie. Tema taberei a fost „Obiceiuri şi tradiţii”. Timp de o săptămână, pictorii bihoreni au lucrat cu drag pe această temă, realizând peisaje rurale, lucrări abstracte pornind de la măşti de joc, de la coregrafie populară, naturi statice cu obiecte ţărăneşti.

Tehnicile folosite au fost diverse, de la pastel şi acril, la ulei pe pânză şi tempera. Artiştii care au participat la tabăra de la Bratca sunt: Mircea Boţoc, Radu Pământ, Doina Tătar, Alexandru Blăjan, Ofelia Huţul, Aniko Asloviciu, Pap Gabriel, Cosmin Durgheu, Bihari Barna, Alina Dinu, Lavinia Caprinar, Dan Dorel, Elena Câmpian şi Anca Popescu. „Deşi am avut parte de câteva zile ploioase, asta nu ne-a împiedicat să reuşim lucrări de certă valoare, unele finalizate, altele urmând a fi finalizate în atelierele personale de acasă. Deja ne cunoaştem între noi şi există o atmosferă plăcută de reîntâlnire, de schimb de experienţă asupra activităţii plastice din anul care a trecut, de discuţii asupra experimentelor creative pe care le-a încercat fiecare. Sper ca tabăra pe care o coordonez de 15 ani să continue cu acelaşi folos, având în vedere şi viaţa «grea» pe care o duc artiştii plastici în privinţa galeriilor şi atelierelor din oraşul de pe Crişul Repede. Este un imbold pe care Centrul îl oferă artiştilor”, a precizat asistent univ. dr. Anca Popescu, consultant de specialitate în cadrul CJCPCT Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !