Pictura foarte in plus, la Galeria Calina din Timisoara

De S.P.D.
„Foarte în plus/pictură” la Galeria Calina
„Foarte în plus/pictură” la Galeria Calina
Cu ceva „foarte în plus/pictură” îşi întâmpină Galeria Calina publicul astăzi. Ioana Iacob este protagonista primului eveniment din 2013 în prestigiosul spaţiu de artă contemporană din centrul Timişoarei.

Absolventă, cu titlu de master, a Universităţii de Arte din Cluj-Napoca, artista s-a perfecţionat, în cadrul unui unui stagiu de practică, la Peggy Guggenheim Collection Veneţia şi a expus la Anaid Art Gallery Bucuresti, la Mie Lefever Gallery din Gent/Belgia şi în cadrul Art Market Budapest, Ungaria.

«Ioana Iacob cere de la început o taxă afectivă. Contextualizează cu metodele unui artist conceptual. Nu ajunge la o rezoluţie clasică. Pare mereu atrasă de o altă lume şi are mereu o distanţă nesofisticată. Combină tradiţia romantică şi cultura de consum cu o agendă care rămâne clară.

Ioana Iacob este absorbită de sine, dar vigilentă, personală, dar aspră, cu o rezervă de dorinţe, de proiecţii, de vise, de strălucire. Imaginea derivă din fotografie şi apare oarecum tradiţională. Sensul tradiţiei vine însă din reflecţiile despre arta modernă. Ioana Iacob combină frumosul urmărit formal, fanteziile media, realitatea autentică cu comentariile ei personale de multe ori caustice. 

În termenii formei şi al conţinutului rupe multe tabu-uri, dar echilibrează, uneori dur, flirtul ei cu un anume ‘zeitgeist’>>, susţine curatorul expoziţiei, Liviana Dan.

Vernisajul se va desfăşura luni, 28 ianuarie, între orele 18-20, iar expoziţia va putea fi văzută până în 20 februarie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !