Pictură si sculptura impresionistă

Pictură si sculptura impresionistă
Galeria de Arte Vizuale din str. Republicii nr. 5 are de luni pe simeze o noua expozitie de arta plastica. Satmareanul de origine ucraineana Dzhabraylov este considerat un artist de mare sensibilitate.

De aceasta data, invitatul – Vasyl Dzhabraylov, originar din Ucraina, dar stabilit de opt ani în România si aflat în premiera cu o expozitie personala la Oradea – vine de la Satu Mare, aducând publicului oradean un numar impresionant de picturi si câteva lucrari sculpturale. La expozitia vernisata de profesorul Aurel Rosu a fost prezent si noul director executiv al Directiei Judetene pentru Cultura, doamna Ligia Mirisan, care sustine ca a gasit în creatia lui Dzhabraylov o mare sensibilitate, întreaga expozitie slujind sensul cuvântului frumos.

Caracterizate de un mare dinamism si o cromatica eleganta, lucrarile de pictura executate într-o maniera postimpresionista redau aerul acestei epoci a luminii. Realizate pe o constructie particulara, reprezentarile propun realitatea care se citeste usor prin jocul cromatic si reprezentarea arhitectonica.


Pe lânga pasiunea sa pentru natura în sine, în lucrarile sale se poate citi si o predilectie pentru natura moarta. Alaturi de exponatele de pictura au fost prezentate si câteva lucrari de sculptura în lemn, pe care artistul a caracterizat-o ca fiind una simbolica. Expozitia, cu vânzare, va râmâne deschisa publicului timp de o luna.

Laura Voicu