Pierdere de 3 milioane pentru Rompetrol

Reactualizat la:
2Comentarii
Rompetrol Rafinare închide primul trimestru cu o pierdere de 3 milioane de dolari. Pe fondul unor condiţii mai puţin favorabile pe piaţa de produse petrochimice şi a unor preţuri la utilităţi care s-au menţinut la niveluri foarte mari, compania a raportat în primul trimestru al anului 2007 o pierdere consolidată de 3 milioane USD, comparativ cu 23 de milioane USD, pierderea aferentă ianuarie – martie 2006.

Rezultatul net a inclus şi o influenţă negativă de 8 milioane USD, provenită din deprecierea dolarului, monedă în care sunt efectuate raportările consolidate ale companiei şi subsidiarelor faţă de EURO şi RON. Rompetrol Rafinare a avut în primul trimestru o cifră de afaceri consolidată, până la 664 milioane USD, cu 32% mai mult decât în perioada similară din 2006. Majorarea a fost susţinută atât de dezvoltarea activităţilor de retail şi petrochimie, cât şi de o mai bună utilizare a capacităţii de rafinare, anunţă compania.

Primul trimestru al unui an este, în general, unul mai slab pe piaţa de rafinare, deoarece consumul de carburanţi în lunile de iarnă are un nivel scăzut, au anunţat oficialii companiei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor