Piesa Apolodor triumfător în Capitală

Trupa de actori a sectiei române a Teatrului pentru Copii si Tineret „Arcadia” a revenit acasa dupa o saptamâna petrecuta în Capitala, unde a participat la prima editie a Festivalului de Teatru pentru Copii.

Descinderea dâmboviteana s-a datorat participarii la prima editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii, din 10 – 16 octombrie 2005, desfasurata la sala mare a Teatrului Ion Creanga din Bucuresti. Derulat sub genericul „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, evenimentul s-a dovedit a fi o mare reusita, dupa cum afirma directorul Teatrului Arcadia, Marius Aron.

Trupa oradeana a pus în scena piesa „Apolodor, pinguinul calator”, deja foarte cunoscuta si apreciata de cei mai mici dintre concitadinii nostri. În regia artistica a lui Ion Mâinea, la fel ca si adaptarea textelor, cu scenografia semnata de Oana Cernea si avându-i în distributie pe actorii Igor Lungu, Zentania Lupse si Rin Tripa, piesa a fost selectata din 116 productii, declara Marius Aron.

Felicitati de organizatori

Datorita unei trieri draconice a spectacolelor, putine trupe românesti au trecut proba de foc a preselectiei. Cele mai bune trupe de papusari au sosit pentru aceasta mare competitie de la Râmnicu Vâlcea, Bacau, Sf. Gheorghe si Oradea.

La acestea s-au adaugat si gazdele, de la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti, care au fost si organizatorii manifestarii. Pe lânga actori din România si-au dat concursul artisti din Croatia, Bulgaria, Cehia, Franta, Anglia, Suedia, Israel si Spania.

Trupa oradeana s-a dovedit a fi una dintre preferatele publicului. Dupa spectacolul care a strâns în sala circa 500 de oameni, artistii oradeni au fost felicitati de catre ceilalti participanti pentru prestatia lor.

Fiecare dintre participanti a primit în semn de respect câte un trofeu reprezentând globul pamântesc si emblema arlechinului, vegheate de o mâna a tolerantei divine.

Laura Voicu