Pieţe conforme în judeţ

Pieţe conforme în judeţ
Cumpărătorii sunt sfătuiţi să nu cumpere produse decât din locurile autorizate. Video: Pieţele bihorene intră în normalitate   Video: Alerte speciale la DSV Bihor Video

Acţinea „Lunga vară ferbinte” derulată de Direcţia Sanitar Veterină şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) se aproie de final. „Pe data de 15 septembrie acţiunea se încheie dar acest lucru nu înseamnă că inspectorii sanitari veterinari nu vor mai efectua controale”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate în mod repetat respectarea condiţiilor sanitar veterinare din cadrul pieţelor din judeţ. Reprezentanţii DSVSA spun că acţiunea a fost benefică, condiţiile dinpieţe înregistrând îmbunătăţiri semnificative. „La această acţiune a fost mobilizat întreg personanul, dar avem statisfacţii deosebite. Pe o scală de la unu la zece, în prezent pieţele din Bihor se încadrează la opt. Cei care pot spune însă cu adevarat dacă se vad îmbunătăţirile sunt cumpărătorii”, a spus Mircea Gelu Budău.

În prezent în Piaţa Beius, conform informaţiilor oferite de DSVSA, 25% din produsele de origine animală se vând în vitrine frigorifice iar 75% în galantare. Îmbunătăţiri se constată şi în piaţa din Aleşd. La Marghita piaţa este închisă, fiind în derulare lucrările de construcţie a unei noi pieţe. La Salonta piaţa nu este autorizată.

În Oradea, în cele trei pieţe Cetate, Rogerius şi Decebal, condiţiile sunt destul de bune.

Reprezentanţii DSVSA îi sfătuiesc pe oameni să nu cumpere produse din locuri neautorizate deoarece riscurile sunt foarte mari. 

 

Verificaţi

 

În perioada 24-31 august inspectorii DSVSA Bihor au continuat controalele la unităţile de alimentaţe publică şi magazinele alimentare din incinta benzinăriilor. „Au fost efectuate patru controale. Pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare la manipularea produselor alimentare şi pentru lipsa documentului de înregistrare au fost aplicate două amenzi contravenţionale în valoare de 2.000 lei”, a spus Ioan Dan Lung, directorul coordonator adjunct al DSVSA Bihor.

De asemenea, au fost efectuate controale la unităţile de desfacere şi depozitare a produselor alimentare, unde a fost aplicată o amendă de 5.000 lei.

De controale nu au scăpat nici unităţile de catering. Şi aici inspectorii sanitari veterinari au sancţionat abaterile constatate.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !