Pieţele şi târgurile din judeţ luate la puricat

ORADEA – Un control efectuat în pietele agroalimentare şi targurile din Bihor, a scos la iveală o serie de nereguli.

La acţiune a participat o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Prefecturii Bihor, Inspecţiei Sanitare de Stat, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Astfel, în Oradea, în Piaţa Cetate au fost aplicate patru amenzi, în valoare de 5.500 de lei Neregulile găsite aici sunt: manipularea produselor de origine animală fără respectarea normelor sanitar – veterinare, neefectuarea controlului medical la angajare, neetichetarea corespunzătoare a produselor din carne expuse la vânzare. În Piaţa Decebal a fost aplicată o singură amendă, în valoare de 400 de lei, însă în Piaţa Rogerius au fost aplicate şase amenzi în valoare de 3200 de lei. În Piaţa Ioşia s-a aplicat o singură amendă, în valoare de 3000 de lei, pentru neetichetarea corespunzătoare a produselor.

În pieţele din judeţ s-au aplicat amenzi în valoare de peste 80.000 de lei. Au fost controlate pietele şi targurile din: Marghita, Valea lui Mihai, Aleşd, Salonta, Beiuş, Vaşcău, Tinca, Ceica, Vadu Crisului, Ştei. Cele mai întâlnite nereguli sunt: lipsa autorizaţiei sanitare, starea de igienă necorespunzătoare a grupurilor sanitare, informarea incompletă a consumatorilor, vânzarea produselor de origine animală în spaţii necorespunzătoare, nerespectarea normelor sanitar – veterinare.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !