Piramidă în inima Primăriei

10Comentarii
Piramidă în inima Primăriei
Municipalitatea orădeană a dorit comasarea serviciilor de relaţii cu publicul şi crearea unui spaţiu adecvat pentru a prelua întreaga activitate de acest tip. Proiectantul a propus realizarea unui hol necompartimentat, de primire a publicului, asigurându-se iluminatul natural prin montarea unor luminatoare de sticlă în formă de piramidă, care va fi amplasat în curtea interioară a primăriei.

S-a finalizat proiectul tehnic pentru extinderea clădirii Primăriei Oradea, acoperirea curţii interioare şi reabilitarea Turnului.

Acum, relaţiile cu publicul se desfăşoară în mai multe spaţii din locuri diferite. Ca urmare, municipalitatea a dorit comasarea acestor funcţiuni şi creare a unui spaţiu adecvat pentru a prelua întreaga activitate de relaţii cu publicul.

Proiectantul a propus realizarea unui hol, necompartimentat, de primire a publicului, asigurându-se iluminatul natural prin montarea unor luminatoare de sticlă în formă de piramidă. Accesul publicului la holul cu ghişee se va realiza de pe cele două laturi ale coridorului situat la parter, de o parte şi de alta a casei scării centrale.

S-a propus extinderea demisolului pentru a crea un bufet în incintă, anexe ale acestuia (depozit, spălătorie, etc), grupuri sanitare pentru public, cameră curăţenie şi zone de depozitare.

Turn turistic

În prezent, accesul în Turnul Primăriei este posibil doar de la etajul doi. Prin reabilitarea Turnului, acesta va fi introdus în circuitul turistic, oferind publicului o panoramă unică asupra oraşului. Accesul vizitatorilor în turn se va face direct, de la parter, intrarea dinspre strada Tudor Vladimirescu, fără intersecţia acestora cu funcţionarii instituţiei. Totodată, accesul se va realiza la patru nivele diferite, cu posibilităţi de vederi panoramice spre zona veche a oraşului.

„Vom încheia un parteneriat cu bisericile din Piaţa Unirii, Sinagoga Neologă, Pasajul Vulturul Negru, Teatrul de Stat pentru a crea un circuit turistic, astfel încât turiştii care vin în Oradea să poată vizita clădirile din centrul oraşului, începând de anul viitor. Vom face pliante cu aceste clădiri în diferite limbi de circulaţie internaţională”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Conform proiectului, costul investiţiei este de 3.022.507 lei. Execuţia lucrării urmează să fie licitată în luna ianuarie, după aprobarea bugetului de cheltuieli pe anul 2010.

Cristian Horgos10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor