„Piramida soldatului necunoscut”

ORADEA – Iniţiativa Municipalităţii de a dota Oradea cu o uriaşă piramidă de sticlă ce va servi ca punct de promovare a turismului a încins spiritele în spaţiul virtual. Vizitorii portalului de ştiri www.bihon.ro au lăsat opinii pro şi contra ideii, unele maidegrabă amuzante şi multe nu lipsite de pertinenţă. Iată câteva dintre ele:

„Lucrez în domeniul turismului şi vă spun că faptul că nu există un punct de informare turistică e o bilă neagră pentru Oradea. E un pas înainte, însa să nu fie mai mult inchisă decât deschisă. Nu-l văd pe turist să stea în seră la 45 grade Celsius.”

 

***

„Noi construim piramide, şi spitalele mor de foame, că daca iţi crapă capul de supărare trebuie sa-ţi duci ac, aţa şi lamă de ras cu tine la urgenţă dacă vrei să te cârpeasca. Oare nu sunt spaţii pe mult mediatizata şi lăudata pietonală care să se poată moderniza ca şi centru de informare turistică pe bani mult mai puţini?” – Bila

 

***

„Reparaţi cu banii ăştia ce este clasic şi istoric în oraşul ăsta, nu-i aruncaţi aşa ! Să publicaţi în ziare factura pentru asemenea cheltuieli să vedem şi noi care a fost preţul cu care s-au cumparat materialele ! Sunt şi banii mei şi eu nu sunt de acord”

 

***

„Sunt foarte de acord cu deschiderea acestui punct de informare turistică! Este vital, aş putea spune, pentru oraşul nostru. Păacat că nu ne-am trezit mai devreme.

Amplasamentul mi se pare accesibil, dar în ceea ce priveşte forma nu mi se pare o idee foarte strălucita piramida.(…) Imitarea celei de la Louvre mi se pare penibilă, mai ales că, şi ei la rândul lor au “împrumutat-o”. De ce nu putem fi originali sau măcar cu personalitate? E bine să luam ce e bun de dincolo dar hai, la capitolul ăsta să ne punem mintea la contribuţie. Cred că sunt mulţi tineri arhitecţi talentaţi în oraşul ăsta. Hai să se facă un concurs de idei, să fie antrenaţi şi cetăţenii oraşului, că doar din banii noştri se fac toate astea şi cred că avem şi noi un cuvânt de spus, sau nu? Salut ideea înfinţării punctului de informare turistică, dar nu piramidă de sticla. Să fie altceva: o clădire sub formă de glob pământesc sau floare de lotus. Flavi

 

 

 

***

„Ar trebui să se numească Piramida Ostaşului Necunoscut” – Piramida Nazală

 

***

„S-a organizat cumva un concurs?

 

Poate că alţii aveau idei mai bune…

tesselarea feţelor unei piramide cu dreptunghiuri este inestetică. vara va fi seră tropicală iar iarna peşteră. Şi totul la un preţ de peste juma de milion de euro.

Deh, repetenţii arhitecţi din Primărie trebuie să caştige bani de o mică casă de vacanţă” – Arhitecţii repetenţi.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !