Piratarea CD-urilor, combătută cu buldozerul

Piratarea CD-urilor, combătută cu buldozerul
Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pune buldozerele în acţiune. Peste 70.000 de CD-uri şi DVD-uri contrafăcute urmează să fie distruse, astăzi, în Capitală, acţiunea având ca scop combaterea pirateriei. Dacă ar fi fost vândute pe piaţa neagră, prejudiciul ar fi atins un milion de euro.

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor a distrus, până în prezent, aproape 800.000 de materiale audio-video şi software contrafăcute. Au fost în total cinci astfel de acţiuni. La ultima, ce a avut loc la începutul anului trecut, au fost distruse aproape 70.000 de CD-uri şi DVD-uri care nu respectau legea drepturilor de autor.

Potrivit statisticilor, deşi în ultimii trei ani fenomenul pirateriei a înregistrat o scădere semnificativă, România continuă să se situeze peste media europeană. Ţara noastră este monitorizată de Uniunea Europeană în privinţa protecţiei drepturilor de autor.

Pentru diminuarea fenomenul pirateriei, parlamentarii europeni au propus, luna trecută, o lege care să stabilească pedepse drastice pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, în toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene. Pirateria ar putea fi pedepsită cu închisoare de până la 4 ani sau cu amendă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase