Piratarea Microsoft Office în România

Piratarea Microsoft Office în România
BUCURESTI – Microsoft Office a fost cel mai piratat program din România de la începutul anilor ’90, dar acest “lucru rău” a fost, “până la urmă”, o investiţie în prietenia faţă de compania americană şi de Bill Gates şi în educarea tinerei generaţii, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a participat la inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft la Bucureşti, unde a susţinut că programul Microsoft Office a fost cel mai piratat produs soft în România, la începutul anilor ’90.

            “Atunci nu aveam legi, dar acest program a avut un impact extraordinar, în primul rând a făcut din tânăra generaţi prietena lui Bill Gates şi tânăra generaţie din România a descoperit calculatorul. Aş spune că un lucru rău, piratarea programelor, a fost, până la urmă, o investiţie. O investiţie în prietenia faţă de Microsoft şi Bill Gates şi în educarea tinerei generaţii”, a spus Băsescu

            Conform preşedintelui, Microsoft Office a devenit vehiculul pe care talentul românilor s-a aşezat.

            “Acest lucru a generat acea solidă dezvoltare a industriei IT în România. Microsoft Office a devenit vehiculul pe care talentul românilor s-a aşezat. Valoarea românilor în IT a devenit certă oriunde în lume. De asemenea, a creat generaţia care astăzi se află în toate instituţiile statului român şi firme private şi se constituie în acel grup de oameni educaţi, care generează progres în companii şi în societatea românească”, a spus Băsescu.

            Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că munca, respectarea legii şi responsabilitatea socială sunt valorile pe care le inspiră Bill Gates.

            “Bill Gates este un simbol pentru valori educative şi progres, pentru educaţie, un simbol pentru muncă şi lege şi pentru responsabilitate socială”, a spus şeful statului.

            El a arătat că o valoare evidentă atunci când te gândeşti la Microsoft şi la Bill Gates este munca.

            “Mă uitam la programul lui Bill din această dimineaţă şi trebuie să vă spun că este departe de programul unui om despre care se spune că este cel mai important din lume. Are un program pe minute, înseamnă muncă, efort, organizare, performanţă. Un om care îşi dedică viaţa muncii, creativităţii şi respectării legii. E o altă valoare pe care ţi-o ionspiră prezenţa lui Bill Gates. Ţi-ai putea imagina, după ce vezi topul Forbes, că Bill Gates stă pe o insulă, dă un telefon dimineaţa să vadă ce program de entertainment se poate organiza”, a spus Băsescu.

            Şeful statului a arătat că Bill Gates îşi începe programul dimineaţa la ora 7.00 şi îl termină “târziu în noapte”.

            O altă valoare reprezentată de Bill Gates este, conform şefului statului, responsabilitatea socială.

            “Puţini oameni, dacă ne referim la noi, la români, ar face ce a făcut Bill Gates prin înfiinţarea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, în care şi-a pus cea mai mare parte a averii şi obiectivul ei este să întoarcă spre societatea din care a venit prosperitatea, să întoarcă prin programe un ajutor. Şi la noi vedem acte de caritate, dar adesea par acte prin care se manifestă mila. Ori Fundaţia Bill şi Melinda Gates oferă sprijin plecând de la premisa că parte din avere trebuie întoarsă societăţii”, a spus Băsescu.

            El s-a arătat impresionat de aceste calităţi ale lui Bill Gates, despre care a spus că este “un om simbol”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !