Pista de biciclete a primit OK-ul

Pista de biciclete a primit OK-ul
Comisia de circulaţie din Oradea a dezbătut şi a aprobat oportunitatea acestui obiectiv.

O nouă pistă de biciclete care va lega Oradea de Băile 1 Mai a primit binecuvântarea Comisiei consultative pe probleme de circulaţie şi transport rutier în Oradea cu ocazia cele mai recente întruniri a acesteia.

Traseul pistei destinate pasionaţilor de bicicletă ar fi următorul: Pod Sovata, strada Oneştilor, Calea Aradului şi apoi de-a lungul pârâului Peţa, până în apropiere de Selgros. Pista de pe teritoriul Oradiei ar urma să fie joncţionată lângă Selgros cu cea care va fi realizată pe raza comunei Sânmartin, şi care va merge până în Băile 1 Mai de-a lungul Peţei.

Bani de la UE

Amenajarea acesteia costă peste 2,4 milioane lei noi. Banii ar urma să vină de la Administraţia Fondului de Mediu, în cadrul unui program aflat acum în evaluare, spune Marcel Boloş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie.

Din valoarea totală a proiectului, 10% reprezintă contribuţia municipalităţii, iar 90% reprezintă finanţarea ce ar trebui să vină de la Fondul pentru Mediu. Durata de execuţie este de 12 luni.

Până în Ungaria

În capătul său din Rogerius, pista ar urma să se intersecteze cu o alta, care va lega Oradea de localitatea maghiară Berretyoujfalu. Si aceasta este, deocamdată, în fază de proiect. Pista tranfrontalieră va avea 35 de kilometri, cu 13,8 kilometri vor fi pe teritoriu românesc, din Vama Borş până în Centrul Oradiei, strada Emilian Mircea Chitul – Podul Ferdinand.

Pentru proiect, Primăria Oradea va contribui la proiect din fonduri proprii, cu 27.420 euro, cărora li se adaugă alţi 61.000 de euro, cheltuieli neeligibile. Aşadar, Oradea va plăti 88.420 de euro, partea sa de cofinanţare pentru a putea beneficia de proiectul european. 1,37 milioane de euro reprezintă finanţarea europeană pentru partea românească a proiectului.

C.Gh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !