Pista de skate, liane si un lac in Parcul Padurice Giroc

De A.S.
Pista de skate, liane si un lac in Parcul Padurice Giroc
Primăria Timişoara vrea să investească aproape 1,9 milioane de euro în Parcul Pădurice Giroc. Autorităţile vor să refacă aleile, să realizeze o pistă de skate şi un loc de joacă, să amenajeze un lac în zona respectivă şi să demoleze garajele de pe strada Uranus de lângă, urmând să facă în loc locuri de parcare ecologice.

Consilierii locali din Timişoara vor avea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe un proiect de hotărâre care prevede aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru modernizarea Parcului Pădurice Giroc (Lidia), situat între cartierele Girocului şi Soarelui. Se propune demolarea garajelor de pe strada Uranus şi amenajarea unui număr de 80 de locuri de parcare ecologice, modernizarea aleilor şi retrasarea lor, suplimentarea numărului de bănci şi coşuri de gunoi, plantarea de noi arbori şi arbuşti, gard viu şi liane, amenajarea unui lac cu cădere de apă, a unei piste de skate, a unui loc de joacă, a unei canisite, a unei mici grădini şi peluze cu gazon brazdă, amenajarea unui sistem de iluminat cu corpuri fotovoltaice, precum şi a unui sistem de irigare computerizat cu senzor de ploaie, aspersoare telescopice şi sistem de picurare.

Noul loc de joacă ar urma să aibă 7.175 de metri pătraţi şi zeci de echipamente, inclusiv un teren de fotbal. În ceea ce priveşte noile plantări, se doresc încă circa 300 de arbori, 2.165 de arbuşti, aproape 400 de liane şi 1.500 de flori, ierburi decorative şi altele. În plus, în zonă ar urma să mai apară 115 bănci, 114 coşuri de gunoi şu 77 de corpuri de iluminat fotovoltaice.

Toate investiţiile ar urma să se facă cu bani de la bugetul local, în decurs de un an, dacă aleşii vor fi de acord cu aceste planuri.

Modernizarea Parcului Pădurice Giroc este estimată la aproximativ 8,4 milioane lei, deci aproape 1,9 milioane euro. Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord cu investiţia.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !