Pix şi hârtie?! Mai bine PC!

1Comentariu
Pix şi hârtie?! Mai bine PC!
Conform datelor oferite de Serviciul de Prognoze, Programe, Dezvoltare Regionala si Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judetean, 20% dintre functionarii publici din judet au trecut examenul în fata calculatorului.

Urmeaza sa o dovedeasca în fata oamenilor.


Prin hotarârea Guvernului, functionarii publici trebuie sa fie posesori ai permisului european de conducere a calculatorului. 140 de persoane, din 70 de primarii din judet, au absolvit cursurile de formare în utilizarea calculatorului si în gestiunea fondurilor locale. Managerul de proiect, Dan Poenar, spune ca „20% din membrii personalului primariilor bihorene sunt certificati standard pentru calificarea de baza în utilizarea calculatorului, certificare unanim acceptata de tarile Uniunii Europene”.

Peste media nationala


Banii pentru cursuri vin din Programul Phare 2002, componenta Fondului de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local. Proiectul intitulat „Specializarea personalului din primarii, noi instrumente, proceduri si mecanisme de gestionare a fondurilor locale” a fost initiat de Consiliul Judetean.


Scopul urmarit este acela de a creste capacitatea administratiei publice bihorene de gestionare a fondurilor locale, dar si atragerea de noi fonduri, disponibile prin programe europene. Dan Poenar sustine ca rezultatele proiectului au si valente cantitative. „Procentul de promovabilitate ECDL Start este foarte bun, cu aproximativ 10 procente peste media pe tara.

Astfel, în prima serie, promovabilitatea a fost de 97,89%, iar în seria a doua au promovat 94,57% dintre cursanti. De asemenea, 25 dintre absolventii cursului de gestiune a fondurilor locale au certificat recunoscut la nivel national”, spune Dan Poenar.

Fonduri UE


În perioada 2004-2006, în scopul familiarizarii functionarilor publici din primarii cu calculatorul s-au cheltuit 194.940 euro. 10% din suma reprezinta contributia consiliilor locale, restul banilor provenind din finantare externa. Principalii beneficiari ai fondurilor au fost angajatii Primariei Oradea, cu trei proiecte în valoare de 70.000 euro, urmati de cei din Stei, cu 20.000 euro.

Primaria Budureasa, în parteneriat cu localitatile Curatele si Draganesti, a avut un proiect de 15.820 euro. Au mai beneficiat de proiecte de peste 10.000 euro angajatii primariilor din Pietroasa, în parteneriat cu Buntesti si Lazuri de Beius, din Popesti, în parteneriat cu Tauteu si Sinteu, precum si Auseu, în parteneriat cu Borod si Lugasu de Jos.

Bursasiu Veronica1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor