Plan anti criză la Universitate Oradea

3Comentarii
Plan anti criză la Universitate Oradea
ORADEA – Condiţiile economico-financiare determinate de criza financiară afectează şi învăţământul forţându-i pe cei din sistem să îşi reducă cheltuielile. Astfel conducerea Universităţii din Oradea a anunţat că Senatul universitar a adoptat un plan de măsuri care să asigure stabilitatea economico financiară a instituţiei. Video   Forum

“Principalele acţiuni propuse şi adoptate de Senat sunt reducerea chltuielilor materiale şi amânarea unor plăţi. Primă măsură este cea de a reduce la strictul necesar cheltuielile materiale cum ar fi transport sau reparaţiile. Din această cauză am renunţat la unele lucrări de reparaţii care le aveam planificate pentru această vară”, a declarat Cornel Antal, rectorul Universitate Oradea. O altă măsură anunţată de reprezentanţii instituţiei este reducerea cu 25% a cheltuielilor de natură materială concomitent cu creşterea veniturilor din surse proprii. De asemenea facultăţile din Universitate Oradea ar putea uşura efortul bugetar dacă pe parcursul elaborării statelor de funcţii vor reduce din cheltuielile de personal.

Primele probleme cu finanţarea instituţiei au apărut în luna iunie când Universitate Oradeaa primit doar 80% din alocaţia de la minister, dar există promisiuni că pe viitor nu vor mai exista astfel de probleme. Un alt capitol influenţat de criza financiară este cel al investiţiilor unde există semnale că fondurile vor fi diminuate consistent.Cu toate acestea rectorzul a asigurat că noua bibliotecă va fi pusă în funcţiune la toamnă, dar finalizarea căminelor rămâne sub semnul întrebări.

Valentin Teuca

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor