Plan de măsuri pentru autorizarea Institutului "Cantacuzino"

Plan de măsuri pentru autorizarea Institutului "Cantacuzino"
Conducerea Institutului “Cantacuzino” trebuie să prezinte până luni un plan de măsuri colective care să fie agreat de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) şi care să aibă ca finalitate obţinerea autorizaţiei de fabricaţie a vaccinurilor.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu oficialii ANM şi ai Institutului “Cantacuzino”, soluţii rapide pentru reluarea producţiei de vaccin la nivel naţional.

În urma întâlnirii s-a stabilit că ANM are obligaţia să programeze în regim de urgenţă, până la sfârşitul lunii martie, inspecţia pentru acordarea avizelor necesare, astfel încât la începutul lunii aprilie să poată fi reluată producţia de vaccinuri.

“În orice ţară, producerea vaccinurilor şi a produselor injectabile reprezintă o problemă de strategie naţională. Este nevoie de o mai mare seriozitate din partea dumneavoastră în ceea ce priveşte tratarea acestui subiect şi vă atrag atenţia că nerespectarea termenelor stabilite astăzi va duce la sancţiuni”, spune ministrul Sănătăţii.

Agenţia Naţională a Medicamentului a retras, cu câteva zile în urmă, autorizaţia Institutului “Cantacuzino” de a mai produce vaccinuri până la adaptarea aparaturii la standarde europene, în condiţiile în care noua linie tehnologică pentru vaccinul contra tuberculozei este, în acest moment, în curs de instalare.

Consilierul ministrului Sănătăţii, prof. dr. Geza Molnar, a declarat, pentru NewsIn, că Institutul “Cantacuzino” este în curs de reautorizare pentru a produce vaccinuri, conform unei proceduri uzuale, şi că nu există nicio problemă de fond în această privinţă. “”Institutul a avut termen până în ianuarie 2010 să fie reautorizat, iar în prezent este în curs de obţinere a noii autorizaţii. Este, practic, o problemă de uz curent, nicidecum una de fond. Pe de altă parte, la Cantacuzino nu se mai produceau oricum vaccinuri în această perioadă, deoarece pentru gripa A/H1N1 s-a oprit producţia după cinci milioane de doze, iar pentru vaccinul BCG (contra tuberculozei – n.r.) este în curs de instalare noua linie tehnologică. În privinţa noului vaccin contra gripei sezoniere, producţia va începe prin luna mai, pentru ca imunizarea să fie posibilă din toamnă”, a explicat Molnar.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !