Plan depăşit de comisarii de mediu

11Comentarii
Plan depăşit de comisarii de mediu
Se preconizează că în 2012 Garda de Mediu Bihor se va muta în noul sediu de pe Armatei Române.

Conform raportului de activitate,Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor şi-a realizat planul de control şi inspecţii pentru anul 2010 în proporţie de 100%. Mai mult, la inspecţiile neplanificate, s-a atins un procent de realizare de 220%. Conform prim-comisarululi Călin Mocan, inspecţii planificate au fost în număr de 285 la 204 obiective. Inspecţii pentru respectarea condiţiilor impuse în autorizaţiile pentru construcţii sau activităţi noi au fost 82 la număr, faţă de 15 propuse, autosesizări au fost 72 faţă de 15 propuse, iar pentru identificarea de obiective noi au fost 60 de inspecţii. Singurele inspecţii unde comisarii de mediu nu şi-au împlinit planul au fost cele pentru emiterea sau revizuirea actelor de reglementare, care se realizează împreună cu APM. Din cele 15 propuse s-au realizat doar două.

Garda de Mediu Bihor este pe primul loc în regiunea de nord-vest în privinţa sancţiunilor aplicate, atât ca şi cuantum, cât şi ca număr”, a punctat Călin Mocan. Astfel, comisarii Gărzii de Mediu bihoreni au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.942.200 de lei.

Sediu nou

 O realizare deosebită conform prim comisarului Mocan este faptul că s-a reuşit atragerea de personal. „Dacă la începutul anului lucrau în instituţie 12 persoane, la final au fost 18. De cele şase persoane a fost reală nevoie şi am reuşit să le atragem prin transfer de posturi”, a declarat prim-comisarul. Tot o realizare deosebită este şi obţinerea unui sediu pentru Garda de Mediu, care în prezent funcţionează în chirie în sediul APM din Bulevardul Dacia. Instituţia a primit de la Consiliul Judeţean Bihor un corp de clădire pe strada Armatei Române, în apropierea Oficiului de Cadastru, clădire care trebuie renovată. „Sperăm ca în acest an să obţinem fonduri pentru a renova sediul. Sunt mulţumit dacă până la sfârşitul anului 2012 ne mutăm acolo”, a conchis Mocan. Şeful comisarilor de mediu bihoreni şi-ar dori ca în acest an să se poată suplimenta parcul auto care în prezent este insuficient. Acum, cei 18 comisari pot folosi doar cele trei autoturisme aflate în dotare.

S.Al.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor