Planșeele cu goluri sferice pe două direcții tip BubbleDeck

3Comentarii
Procedeul “BubbleDeck” pentru realizarea planşeelor compozite din beton cu goluri sferice pe două direcţii a fost inventat în Danemarca de către inginerul Jorgen Breuning. Firma “BubbleDeck International” este deţinătoare a patentelor pentru planşeele cu goluri sferice pe două direcţii şi unic proprietar al acestor invenţii.

“BubbleDeck” este o marcă înregistrată la OSIM. “BubbleDeck International” a intrat în România, înfiinţând firma “BubbleDeck” S.R.L. cu sediul în Oradea, în asociere cu partenerul român, deţinător al licenţei. În ţara noastră, procedeul este agrementat de INCERC (Agrement Tehnic nr. 007-01/120-2007 si Aviz Tehnic CTPC /1-100/ 28.02.2008). “BubbleDeck” a avut un mare success în Europa. În Danemarca, Olanda, Norvegia, Islanda, Germania şi Marea Britanie, dar şi în America de Nord, America de Sud, Asia şi în alte ţări din întreaga lume s-au construit milioane de metri pătraţi de planşeu “BubbleDeck” , fiind utilizat la toate tipurile de construcţii.
Obiectul de activitate al firmei ”BubbleDeck” S.R.L. îl reprezintă producerea, promovarea şi comercializarea planşeelor cu goluri sferice pe două direcții. Punerea în operă şi execuţia pot fi realizate de orice firmă de construcţii, la cerere, societatea putând recomanda o firmă pentru execuţie. Firma ”Bubbledeck” asigură, de asemenea, asistență pentru proiectarea structurii cu această soluție. Strategia societăţii pentru anul 2008 a constat în promovarea procedeului în mediile specializate, iar feed-back-ul este pozitiv, societatea fiind contactată pentru mai multe proiecte din întreaga ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Sibiu, Constanţa, Arad şi Oradea. Primul proiect la care se va utiliza procedeul BubbleDeck a fost realizat de dl. dr. ing. Liviu Stescu, pentru Universitatea Tehnică din Iași.

Avantaje și economii

Economiile aduse de utilizarea sistemului “BubbleDeck” nu se reduc numai la un preţ bun, începând de la 30 Euro/m2 + TVA, ci se obţin şi din:
– reducerea greutăţii planşeului şi a structurii;
– reducerea cantităţii de beton (cu 35 – 50%);
– reducerea consumului de materiale;
– eliminarea grinzilor şi a cofrajelor;
– reducerea numărului de stâlpi şi a pereţilor de rezistenţă;
– stâlpi şi fundaţii mai mici;
– montare uşoară;
– rapiditate în execuţie;
– facilitarea montării instalaţiilor;
– eliminarea sau facilitarea lucrărilor adiţionale pentru izolaţie fonică, termică;
– libertatea proiectării de forme libere, decupaje, console fără costuri suplimentare;
– soluţii alternative la compartimentare şi închiderea faţadelor.
Aceste economii, rezultate din reducerea cantităților de materiale și din reducerile în execuție și transport, împreună cu sferele din plastic reciclat, fac din planșeele BubbleDeck o soluție inovatoare, revoluționară, economică, practică și ecologică în constrcții, care nu va putea fi evitată în viitor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor