Planeta, în mâinile noastre

Elevii de la Brâncuşi au creat spaţii mai vesele
Elevii de la Brâncuşi au creat spaţii mai vesele
Elevii de la Colegiul „Constantin Brâncuşi” au învăţat să protejeze mediul înconjurător.

„The planet in our hands” (Planeta, în mâinile noastre) este titlul proiectului Comenius derulat de Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”. Elevii şi cadrele didactice ale şcolii au organizat, săptămâna trecută, o expoziţie cu lucrările realizate din materiale reciclabile în cadrul proiectului.

Proiectul s-a derulat din 2012 până în acest an, timp în care liceenii şi profesorii lor au realizat din materiale reciclabile diferite obiecte. În cadrul expoziţiei din 28 mai, elevii au expus şi planşe cu fotografii reprezentative din fiecare mobilitate desfăşurată.

Plantări

O altă activitate desfășurată de elevi a fost aceea de plantare. Câțiva elevi, îndrumaţi de prof. Mihaela Andrei şi Anne-Mari Sălăgean (coordonatoarea proiectului) au plantat flori în ghivece pe care apoi le-au dus în sala de clasă, reușind astfel să creeze un spațiu mai vesel și mai colorat.

„Prin acest proiect am reușit în primul rând să-mi îmbunătățesc comunicarea în limba engleză, să fiu mai atent cu mediul înconjurător. Numai protejând mediul înconjurător ne vom bucura de o Planetă mai curată și mai puțin poluată. Nu în ultimul rând, acest proiect mi-a dat posibilitatea de a vizita alte școli europene și de a-mi face prieteni și de peste hotare. Sper ca şi în viitor în școala noastră să se mai desfășoare proiecte de acest gen”, a declarat Daniel Pele, unul dintre elevii implicaţi în proiect (clasa a X-a B).

În opinia profesoarei Anne-Mari Sălăgean, aprobarea proiectului contribuie la creșterea dimensiunii europene a școlii.

„În școală se derulează un parteneriat Leonardo da Vinci, care are ca scop dobândirea şi dezvoltarea de competenţe practice necesare şi esenţiale pentru pregătirea profesională a elevilor care urmează calificarea tehnician electrician electronist auto”, a mai zis coordonatorul de proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !