Plângere împotriva CL Beiuş

Aleşii au terminat 2009 şi încep 2010 cu problemele Edilul Beiuş.

La ultima şedinţă a Consiliului Local Beiuş, aleşii s-au trezit pe masă cu o plângere prealabilă. Din partea şefului Edilul, Petru Jurj. Plângerea prealabilă este un demers care anticipează acţiunea în instanţă. Conducerea Edilul se află în război cu Primăria Beiuş şi Consiliul local, instituţie care o patronează, încă de la preluarea mandatului de către actualul primar Adrian Domocoş.

Convocă AGA

Şeful Primăriei Beiuş a catalogat drept „nesimţită” plângerea şefului Edil. Conducerea societăţii de gospodărire din Beiuş susţine că delegarea de gestiune a serviciului de apă-canal către operatorul regional Apa-Regio este ilegală. Pentru a accesa fonduri pentru gestionarea deşeurilor, Consiliul local Beiuş a revocat într-o şedinţă dreptul de concesiune al serviciului de apă-canal, şi în aceeaşi şedinţă l-a atribui operatorului regional. „Noi avem aviz de legalitatea al hotărârii din partea Prefecturii Bihor. Aşa că nu putem pune în discuţie acest aspect.

Chiar dacă domnul Jurj a angajat un avocat pentru a demonstra contrariul. Oricum plângerea Edilul este tradivă. Noi am formulat un răspuns în acest sens către edilul şi aşteptăm ca plângerea să fie retrasă. În caz contrar, vom convoca Adunarea Generală a Acţionarilor”, spune primarul Domocoş. Scopul  şedinţei AGA va fi schimbarea din funcţie a  directorului. Şeful Edilul  nu a fost schimbat până acum fiindcă primarul nu avea majoritatea în acest for. „Acum am ”, avertizează Domocoş.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !