Plangere penala impotriva Edilul Beius

1Comentariu
Plangere penala impotriva Edilul Beius
Sunt şanse mari ca procedura de infrigement să fie declanşată împotriva ţării noastre.

Acest lucru se datorează nerespectării angajamentului de sistare a depozitării de deseuri municipale pe depozitele neconforme. Beiusul este unul din depozitele neconforme. Deşi trebuia să-şi sisteze activitatea încă din vara anului trecut, operatorul de salubritate EdilulBeius încă mai funcţionează. Nici amenzile repetate aplicate de Garda de Mediu nu au dus la sistarea depozitării.

„În luna iunie am aplicat operatorului de salubritate o amendă de 50.000 de lei şi le-am trasat ca măsură complementară sistarea activităţii. După cinci luni, când am făcut un nou control, încă se lucra. Conform legii în vigoare, nerespectarea măsurii de sistare a activităţii constituie infracţiune, astfel că am sesizat organele competente”, a precizat Călin Mocan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor.

Amendaţi

Zilele acestea, comisarii Grăzii de Mediu Bihor au aplicat o amendă de 30.000 de lei şi firmei orădene Rofavic Service SRL, operator privat de apă canal pe platforma industrială pe care o deţine în locul fostei Avicola de pe Calea Borşului.

Societatea a fost sancţionată pentru că a deversat peste 25.000 metri cubi de apă menajeră şi industrială în câmp din cauza unor defecţiuni la conducta de canalizare. „Conform actelor, lunar, societatea respectivă extrage şi distribuie consumatorilor de pe platformă 25.000 de metri cubi de apă. Însă în urma unei verificări încrucişate la Compania de Apă, s-a constatat că, în perioada 1 iunie – 1 noiembrie la Staţia de Epurare au ajuns doar cinci metri cubi de apă uzată, faţă de 25.000 metri cubi, cât a fost evacuată de firma privată de apă canal”, a explicat comisarul şef Călin Mocan.

Anul acesta, amenzi considerabile pentru nerespectarea normelor de mediu au primit mai multe firme. Printre acestea se numără Cosmote cu o amendă de 60.000 de lei, Petron cu 50.000 de lei şi firma de vidanjare Vardex cu 60.000 de lei. 

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor