Plantare de puieţi la Dobreşti

Plantare de puieţi la Dobreşti
BIHOR – 45 de elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” au participat, la invitaţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, la o activitate de plantare de puieţi în comuna Dobreşti.

„Acţiunea s-a realizat cu sprijinul specialiştilor de la Ocolul Silvic Dobreşti. Aceştia au pus la dispoziţie puieţii şi le-au explicat elevilor tehnica plantării puieţilor. La început, elevii au vizitat pepiniera Luncasprie, unde specialiştii le-au vorbit despre tehnica semănării, adâncimea de semănare şi perioada de creştere a puieţilor în pepinieră”, relatează Felicia Enache, consilier principal al APM.

Fiecare elev a plantat cel puţin un puiet, ataşându-i şi un bileţel cu numele său. Totodată, copiii au avut ocazia de a învăţa mai multe despre speciile de foioase şi răşinoase, fiind, la sfârşit, răsplătiţi cu diplome din partea APM şi cu sucuri oferite de sponsori.

Interes pentru mediu

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul campaniei „Milioane de oameni, milioane de copaci”, iniţiată de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor. „Această acţiune a avut ecou atât în rândul autorităţilor şi administraţiilor locale din celelalte oraşe din Bihor, cât şi în rândul cetăţenilor, în special al tinerei generaţii.

Orădenii au sunat în zilele următoare la sediul APM Bihor pentru a afla cum pot să se implice în activităţile organizate în această perioadă. Au fost îndrumaţi să ia legătura cu Compartimentul de Protecţia Mediului – Spaţii Verzi din cadrul Primăriei, care stabileşte zonele unde urmează să fie plantaţi puieţii”, susţine consilierul agenţiei.

Duminica a avut loc o acţiune de igienizare a unui traseu turistic din defileul de la Vadu Crişului, arie protejată. La această acţiune au participat mai mulţi elevi de la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea şi elevii din cadrul Colegiului Tehnic Vadu Crişului.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase