Plantări şi tăieri, cu aprobarea Primariei

3Comentarii
Plantări şi tăieri, cu aprobarea Primariei
ORADEA - Primaria Oradea  a stabilit reguli specifice privind protecţia fondului plantat existent şi condiţiile de autorizare a tăierilor de arbori, până la intrarea în vigoare a noului regulament privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Oradea.

Cele două campanii de plantări au loc primăvară, în perioada 15 martie – 15 aprilie şi toamna, în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie.

Noile norme

Lucrările de tăiere a arborilor aflaţi în stare de vegetaţie activă, dar afectaţi de lucrări de utilitate publică, construcţii, noi accese în imobile se fac în baza autorizaţiei de tăiere emisă de către Primaria Municipiului Oradea. Cei interesaţi de aşa ceva, vor depune o solicitare însoţită de o cerere de atribuire a materialului dendrologic necesar compensării fondului vegetal dezafectat, în care aceştia se obligă la plantarea de arbori. Materialul se va achiziţiona de la pepiniera RAPAS.

Pentru arborii uscaţi, aflaţi în declin fiziologic sau în real pericol de prăbuşire, solicitanţii vor obţine material de plantat cu titlu gratuit, ce se va putea prelua de la pepiniera RAPAS. Solicitanţii au obligaţia de a executa lucrările de plantare în campania de plantări imediat următoare depunerii solicitării de tăiere, pe acelaşi amplasament sau alte locaţii impuse de către Primaria Municipiului Oradea.

„Solicitanţii au obligaţia de a prelua materialul de plantat de la pepiniera RAPAS, de a-l planta şi de a anunţa compartimentul de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Oradea în vederea recepţionării plantării. Neconformarea la aceste prevederi, atrage răspunderea materială a solicitanţilor, valoarea materialului necesar pentru plantat şi a manoperei aferente fiind suportate de către aceştia, ca obligaţie de plată la bugetul local”, declară Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primariei Oradea.
Carmen Brehoi3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor