Planuri da, finanţare ba

Planuri da, finanţare ba
ORADEA - Anul 2008 nu începe prea bine pentru AJOFM Bihor. Planul de ocupare a crescut cu 10-15%, simultan cu cu reducerea finanţărilor cu aproape 50%. „Pentru 2007 finanţările au fost de 8,5 miliarde de lei, iar pentru 2008 sunt alocaţi doar 5 miliarde de lei.

Programul de ocupare este afectat prin faptul că salariul minim a crescut cu 25%. Numărul de persoane ce pot fi subvenţionate va fi mai mic”, spune Dorel Drăghici, directorul instituţiei. Astfel, la un plan de ocupare de 210 persoane ce pot fi încadrate prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar, finanţarea este asigurată doar pentru 115 persoane. „În această situaţie, analizând foarte bine situaţia, am ajuns la concluzia că soluţia va fi să încadrăm aceste persoane pe o perioadă de cel mult şase luni”, apreciază Drăghici.Vinovate pentru acese finanţări reduse sunt, pe de o parte şi agenţiile judeţene care nu şi-au realizat în 2007 planurile de măsuri, cât şi agenţia naţională. „Sumele necheltuite în primul trimestru din 2007 au dus la reducerea finanţărilor pentru trimestrul următor, banii necheltuiţi fiind primiţi în trimestrul IV, când nu mai pot fi folosiţi”, a specificat şeful AJOFM Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !