Planuri mari pentru ABA Crisuri în 2011

5Comentarii
Planuri mari pentru ABA Crisuri în 2011
În prezent ABA Crişuri are în drerulare mai multe protocoale şi proiecte de colaborare.

În cursul acestui an Administraţia Bazinală de Ape Crişuri şi-a propus să înceapă lucrările la două acumulări nepermanente. Una la Topa şi una în zona Criştior. „O altă lucrare pe care ne propunem să o finalizăm anul acesta este acumularea neperanentă de la Ginta. În două trei săptămâni dorim să începem şi amenajarea malului Crişului din zona Colegiului Naţional Gojdu”, a precizat Pastor Sandor, directorul ABA Crişuri. De asemenea, acesta şi-a exprimat dorinţa de a crea o zonă verde de la Priza de apă până la Sântandrei.  

Conform statisticilot ABA în cursul anului trecut s-au realizat 32 de investiţii în bazinul hidrografic Crişuri în valoare de 92.236.000 lei. Dintre acestea 19 lucrări de investiţii în valoare de 73.148.000 lei au fost realizate în judeţul Bihor.

Bilanţ 2010

În urma monitorizărilor apelor pe clase de calitate după indicatorii fizico – chimici efectuate de ABA în 2010 reiese că 26% din râuri sunt de clasa I. 1.295 km, ceea ce reprezintă 68.05 %, sunt râuri de clasa a II-a iar 62 de kg se situează în clasa a III-a.

„Referitor la aportul de ape uzate, repartizat pe activităţi din economia naţională, se constată că cel mai mare volum de apă a fost evacuat în 2010 de unităţile de gospodărie comunală, urmat de unităţi industriale, piscicultură, gospodărie comunală pentru industrie, comerţ şi servicii”, a precizat Pastor Sandor, directorul executiv al ABA Crisuri.

Pe baza rezultatelor analizelor fizico-chimice au fost aplicate un număr de 31 de penalităţi pentru depăşirea limitelor admise la indicatorii de calitate prevăzuţi în actele de reglementare.
Valoarea penalităţilor aplicate în anul 2010 a fost de 357184.03 lei care s-au încasat în procent de 86,3 %.

În domeniul managementul riscului la inundaţii, anul 2010 a debutat cu finalizarea şi aprobarea planurilor de apărare pentru cele 100 de localităţi din judeţul Bihor. În 2010 au fost trasate benzile de inundabilitate pentru râurile Crişul Alb, Crişul Negru, Crişul Repede şi Barcău. În ceea ce priveşte inundaţiile, în anul 2010 în bazinul Crişuri au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de pricol, dar fără ca acestea să creeze pagube semnificative. 

S.Al.

Taguri: ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor