Planuri mari pentru beiuşeni

Planuri mari pentru beiuşeni
BEIUŞ – Aderarea României la Uniunea Europeană nu i-a luat prin surprindere pe locuitorii Beiuşului. Finalul euforiei integrării a găsit pe masa edililor acestei localităţi o serie impresionantă de proiecte care, în cazul în care vor fi concretizate, vor contribui la creşterea nivelului de civilizaţie al acestui important centru istoric al judeţului.

Fără a avea pretenţia unei ierarhii, primarul Beiuşului, Silviu Odobasian, a făcut o scurtă trecere în revistă a investiţiilor care se vor derula în 2007 în municipiul de pe valea Nimăieştiului.
„Avem în vedere un proiect de construire a unui bloc de locuinţe sociale, cu 65 de apartamente, care vor fi acordate familiilor expropriate, având în vedere că Beiuşul este una dintre cele mai afectate localităţi din acest punct de vedere”, susţine primarul. Nici tinerii nu sunt uitaţi, aceştia urmând să beneficieze de locuinţe în cele 36 de apartamente din blocurile ANL, care au ca termen de finalizare luna iunie a acestui an. Astfel, numărul blocurilor ANL construite la ieşirea din oraş spre Stâna de Vale va ajunge la şase, toate locuinţele urmând a beneficia de avantajele încălzirii cu apă geotermală.

Cultură şi infrastructură
Unul dintre cele mai interesante planuri, pentru un oraş a cărui tradiţie culturală nu mai are nevoie de nici o prezentare, ar putea fi transformarea Teatrului Armatei în Casă de Cultură a Municipiului. Realizarea acestei investiţii ar aduce oraşului o sală de spectacole cu capacitatea de 600 de locuri, cu o scenă încăpătoare şi facilităţi mult peste cele existente în celelalte săli de spectacole din localitate. Tot la această categorie merită amintit efortul financiar, circa 200.000 de lei, depus pentru modernizarea muzeului din localitate.
„Cele mai multe investiţii le reprezintă însă cele în infrastructură. Modernizarea alimentării cu apă, printr-un program USAID, realizarea aducţiunii Crişului Pietros şi instalarea unei staţii monobloc de epurare a apei, pentru beiuşeni, dar şi canalizarea cartierului Delani, îmbunătăţirea calităţii apei şi reparaţia de drumuri şi podeţe sunt câteva dintre acestea”, declară Silviu Odobasian.

Drum de centură
Nu în ultimul rând, se are în vedere modernizarea şi reabilitarea străzilor din Beiuş. „O dată cu intrarea României în Europa vrem să rezolvăm definitiv problema drumurilor în localitate. Pentru acest an avem programe de reasfaltare a opt străzi şi reparaţii la alte trei dintre arterele importante. Pentru cei din Delani dorim asfaltarea drumului către Pocola. Cel mai important proiect care va demara în 2007 este însă, cu siguranţă, construcţia drumului de centură, de 8,6 km, care va ocoli prin nord localitatea Beiuş şi va ieşi dincolo de Drăgăneşti”, afirmă primarul.

Valentin Buda



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !