Planuri pentru amenajarea Parcului Liniştii

20Comentarii
Planuri pentru amenajarea Parcului Liniştii
Primăria doreşte amenajarea unei piste de alergări şi a unor terenuri de sport, destinate sportului de masă.

Primarul Ilie Bolojan împreună cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au avut miercuri o întâlnire cu reprezentanţii firmei SC Kaluna SRL şi cu arhitectul Ernest Pafka în vederea stabilirii unei variante de amenajare a Parcului Liniştii, anunţă Biroul de Presă al Primăriei.

SC Kaluna SRL, firmă specializată în amenajări peisagistice, a prezentat municipalităţii patru variante posibile de amenajare a Parcului Liniştii, urmând să fie aleasă varianta cea mai oportună orădenilor din zonă.

 „Vom ţine cont de toate categoriile de vârstă care locuiesc în zona riverană Parcului Liniştii, precum şi de necesităţile acestora, încercând astfel să răspundem nevoii de agrement şi destindere. Într-o primă fază vom amenaja aleile şi zona care ţine încă de cimitir. Totodată, vom proceda la realizarea instalaţiilor electrice. Ne dorim ca până în toamna lui 2011 amenajarea parcului să fie complet definitivată”, a precizat primarul IlieBolojan.

În cadrul întâlnirii s-au adus în discuţie şi platformele pietonale, luându-se decizia ca băncile să fie montate la limita aferentă bordurii trotuarului, pentru a nu îngreuna circulaţia şi pentru a obţine un flux pietonal mai degajat. Totodată, se va lua în calcul şi amenajarea unei piste pentru jogging.

Indiferent de varianta finală, municipalitatea va avea în vedere delimitarea parcului în două zone, una destinată tinerilor pentru care se vor amenaja terenuri de sport (baschet, fotbal), menţinându-se în continuare un loc îngrădit pentru patrupede şi o zonă mai liniştită, destinată promenadei. De asemenea, se vor instala cişmele şi se va  monta o toaletă ecologică în parc. 

„Municipalitatea împreună cu firma SC Kaluna SRL va definitiva până săptămâna viitoare varianta finală de amenajare a Parcului Liniştii, urmand ca joi, 18 februarie, aceasta să fie prezentată Comisiei de mediu. De altfel, Primăria Oradea va organiza, la sfârşitul lunii februarie, o dezbatere publică cu privire la proiectul de amenajare a parcului”, a spus primarul Ilie Bolojan, în finalul discuţiilor.

C.C.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor