Planuri pentru un nou mandat

Planuri pentru un nou mandat
Actualul primar şi-a prezentat o parte din strategia sa pentru Oradea, în mandatul 2012-2016.

 Primarul Ilie Bolojan şi-a prezentat miercuri o parte din strategia pe care vrea s-o pună în aplicare în mandatul 2012-2016. Bolojan a vorbit despre atragerea investiţiilor. Primarul în funcţie spune că îşi doreşte ca în următoarele şase luni de mandat ale Guvernului USL să preia terenul pe care este amplasat CET II, pentru a-l transforma într-un nou parc industrial. „Avem nevoie de câteva noi mii de locuri de muncă, ca să compensăm pierderea Aluminei, a Sintezei, a fabricii de ulei sau a fabricii de lapte. Doar producând în Oradea şi vânzând în alte părţi poţi aduce bunăstare în Oradea”, a spus actualul primar, evidenţiind apoi şi investiţiile care s-au făcut deja în infrastructura din zona industrială a oraşului.

Ilie Bolojan a mai ţinut să spună că proiectul de realizare a Centurii la patru benzi a început în timpul Guvernului Tăriceanu. „Veţi constata că azi şi cele patru benzi devin insuficiente”, a declarat candidatul USL la Primărie, care a expus apoi planurile pentru Şoseaua de Centură, în colaborare cu ministrul Transporturilor. Bolojan spune că a convenit cu ministrul Silaghi realizarea la Centură a pasajului suprateran peste calea ferată, pentru un acces rutier facil de la Oşorhei pe Centură. De asemenea, primarul are în plan realizarea de pasaje supraterane la Centură şi la intersecţiile cu drumurile naţionale spre Arad şi Deva. Tot în parteneriat cu ministerul. Iar dacă parteneriatul nu va fi productiv, atunci Bolojan vrea să le facă din banii Primăriei.

Podul peste Criş din Făcliei-Dragoş Vodă ar trebui realizat anul acesta, anunţă Ilie Bolojan. Podul e realizat din bani proprii de un privat, iar Primăria va realiza rampele de acces pe pod. În continuarea podului, primarul vrea un drum de legătură pe lângă calea ferată, spre Oncea. „Acest drum ar asigura un acces mult mai bun din zona de dealuri spre oraş şi ar descongestiona circulaţia”, îşi motivează Bolojan proiectul rutier. Primarul a amintit şi de proiectul de dezvoltare a utilităţilor de apă şi canalizare pe 52 de străzi.

Candidatul susţine nevoia colaborării colegiilor tehnice cu firme ce investesc aici, pentru ca absolvenţii să se integreze direct în câmpul muncii. La fel şi cu Universitatea, care ar trebui să se adapteze la cererea pieţei.

Candidatul vrea destinaţii europene – spre Germania, Austria, Italia, Franţa, Spania – şi pentru Aeroport. Aici, Bolojan este dispus să colaboreze cu CJ Bihor, afirmând că trebuie luată în calcul inclusiv acordarea de subvenţii pentru atragerea unor curse internaţionale la Oradea.

Vrea un Centru plin

Primarul a anunţat reabilitarea unor clădiri din Centru, ce aparţin cultelor, precum şi a Palatului Vulturul Negru. Sala mare a Palatului, unde în ultima perioadă s-a jucat bingo, ar urma să fie vizitabilă de către turişti. Iar pentru Casa Darvas – La Roche, actual sediu al FC Bihor, planul este să fie transformată într-un muzeu Art Nouveaux.

De altfel, Bolojan anunţă reluarea proiectului municipal de reabilitare a faţadelor, „într-o formulă acceptată de instanţele judecătoreşti”. Candidatul USL îşi doreşte ca pe viitor zona centrală să fie înţesată de lume la sfârşit de săptămână, prin organizarea de evenimente. „Vreau ca turiştii din Felix să vină în Oradea la sfârşit de săptămână”, spune primarul. Bolojan mizează pe noi turişti în Oradea o dată cu modernizarea Ştrandului Municipal, eventual chiar şi din Ungaria.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor