Planuri verzi pentru Oradea, din Silvaş

Cei din PSD prezintă planuri verzi pentru Oradea
Cei din PSD prezintă planuri verzi pentru Oradea
Ecologistul Mihai Togor este garantul programului PSD pentru Oradea – capitală verde în 2024. Candidata PSD la Primărie, Adelina Coste, a invitat presa orădeană în zona verde Silvaş, pentru ca PSD să-şi expună planurile verzi.

Togor a criticat faptul că zona Silvaş – amenajată în prezent ca zonă de picnic – nu are toalete, nu are sursă de apă, nici punct de prim ajutor „ca în Occident”, având în vedere pericolul vârtejurilor din Criş, precum şi locuri de joacă în Silvaş. „În Oradea avem arbori toaletaţi dezastruos, iar aceştia se usucă. Propun ca cei ce recepţionează asemenea lucrări să răspundă inclusiv material. De asemenea, propunem acoperişuri verzi ca o compensaţie la amprenta verde de la sol ce dispare, în cazul construcţiilor. Centura verde a Oradiei este foarte necesară, îndeosebi în zona de vest a oraşului. Avem nevoie de piste de biciclete interconectate, vizibile pe GPS, piste pentru alergători şi un transport în comun verde, cu bandă de circulaţie separată, pentru unda verde de fluidizare”, susţine Togor, care cere ca şi râul Crişul Repede să fie valorificat nautic. La rândul ei, Adelina Coste constată că în Oradea „au dispărut zeci de hectare de spaţii verzi”. Coste afirmă că, spre deosebire de PNL, unde e „one man show” – aluzie la Bolojan, PSD „nu vine doar cu critici, vine cu o echipă, cu oameni de specialitate”.

Şeful PSD Oradea, Liviu Sabău evidenţiază cum, deşi sezonul de picnic s-a deschis pe 1 mai, în Silvaş încă se lucrează. „Problema în Oradea nu este că nu se lucrează, ci cum şi când se lucrează”, atenţionează Liviu Sabău Popa.

#DorDeFcBihor şi stadionul

Joi, pesediştii s-au prezentat îmbrăcaţi în tricouri albe, cu mesajul #DorDeFcBihor. Ultimul preşedinte al FC Bihor, pesedistul Mircea Fodor a promis că FC Bihor va renaşte şi a blamat administraţia liberală pentru falimentul clubului. Fodor s-a arătat convins că liberalii au dorit să falimenteze clubul, aceasta fiind, în opinia sa, singura explicaţie pentru care, după 14 rate plătite pentru insolvenţă, dintr-o dată nu s-a mai plătit nimic. La rându-i, Liviu Sabău a asigurat că propunerea PSD pentru un stadion nou la Oradea, cu 30.000 de locuri „este cât se poate de serioasă”. Acesta subliniază că un stadion nou ar fi util pentru orice club de fotbal, dar şi pentru evenimente artistice de amploare, după modelul Cluj sau, mai nou, Tg. Mureş, ce organizează „un festival warm-up pentru Untold, deja sold-out”, precizează Sabău.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor