Plata gărzilor la rezidenții din anii I și II

Plata gărzilor la rezidenții din anii I și II
Ministerul Sănătății a înaintat Guvernului proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede plata gărzilor pentru rezidenții din anii I și II, având în vedere numărul mare de gărzi efectuate de aceștia și faptul că această activitate era neremunerată.

Noul act normativ prevede că medicii rezidenți aflați în primii doi ani de pregătire în rezidențiat pot asista medicul titular de gardă, în afara programului normal de lucru, și pentru această activitate beneficiază de o indemnizație în cuantum de 140 de lei/gardă. Această indemnizație se va acorda pentru un număr de maxim două gărzi pe lună.

Această măsură li se va aplica și medicilor rezidenți începând cu anul III de pregătire în rezidențiat, pentru activitatea prestată în afara progamului de la norma de bază, care efectuează gărzi în spitale în care nu sunt organizate două linii de gardă în aceeași specialitate.

În jur de 7.000 de medici rezidenți ar urma să beneficieze de această indemnizație. Deoarece această măsură implică alocarea suplimentară de fonduri pentru cheltuieli de personal, Ordonanța de Urgență nu a putut fi promovată cu șase luni înainte de alegeri, conform prevederilor din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, unde se stipulează că „nu se pot promova acte normative cu mai puțin de 180 de zile înainte de expirarea mandatului Guvernului, în conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constituția României, republicată, care să conducă la creșterea cheltuielilor de personal”.

Actul normativ a fost însă finalizat, a obținut toate avizele necesare și poate fi adoptat de noul Guvern, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !