Plată suplimentară pentru medici

Plată suplimentară pentru medici
BUCURESTI/ORADEA - Nu peste mult timp, medicii care vor dori să lucreze în centrele de permanenţă vor fi plătiţi suplimentar pentru munca prestată. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, promite că salariul acestora va fi stabilit la nivelul sumelor alocate pentru gărzile efectuate de specialişti în spital.

Aceştia vor primi bani în plus pentru consultaţiile acordate în intervalul orar 20:00-7:00 dimineaţa, sâmbăta, duminica sau în perioada sărbătorilor legale, la fel ca şi specialiştii din spital care fac de gardă. Totodată, acolo unde nu există un număr suficient de medici, vor fi angajaţi doctori pensionari sau rezidenţi din anul III, ei fiind plătiţi în acelaşi sistem al serviciilor de gardă.
Plata medicilor din centrele de permanenţă va fi suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu care medicii vor încheia contracte suplimentare pentru activitatea prestată în respectivele unităţi.

Medicului de familie ce face gărzi în centrele de permanenţă i se asigură, după caz, de către serviciul judeţean de ambulanţă sau de autoritatea publică locală, un vehicul special dotat pentru deplasări la consultaţiile de urgenţă. Potrivit afirmaţiilor dr. Dorel Ţârţ, purtător de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor, în judeţul nostru există la ora actuală 22 centre de permanenţă, în care îşi desfăşoară activitatea în jur de 70 de medici.

Servicii medicale oferite


Potrivit actului normativ, continuitatea asistenţei medicale primare este asigurată de medicii de familie asociaţi din mai multe localităţi în centre de permanenţă, care vor funcţiona în regim de cameră de gardă, în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Aceştia vor rezolva consultaţiile de urgenţă şi vor acorda servicii medicale corespunzând pachetului minimal şi pachetului de servicii medicale de bază. Acestea sunt prevăzute în normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale primare în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate în asistenţa medicală primară.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !