Plăţi anticipate

Deva – Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor (cu excepţia veniturilor din arendare) şi venituri din activităţi agricole sunt obligaţi să efectueze în cursul anului plăţi anticipate cu titlul de impozit (excepţie făcând veniturile pentru care plăţile anticipate se stabilesc prin reţinere la sursă), potrivit art. 82 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Sumele reprezentând plăţi anticipate se achită în 4 rate egale, până la data de 15 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru, cu excepţia veniturilor din activităţi agricole, pentru care sumele reprezentând plăţi anticipate se achită până la 1 septembrie şi 15 noiembrie.

Pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor sub forma arendei, plata impozitului se efectuează pe baza deciziei de impunere emise pe baza declaraţiei de venit.

Termenul limită de achitare a ultimei rate reprezentând plăţi anticipate cu titlul de impozit pentru anul 2006, pentru contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, este 15 decembrie 2006, informează DGFP Hunedoara.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase