Plăţi directe pentru agricultori

Plăţi directe pentru agricultori
REŞIŢA – Domeniul agricol putea fi considerat, până nu demult, o sursă sigură de venit. Acum, dacă cei din mediul rural doresc să înfiinţeze o mini afacere, sunt nevoiţi să respecte unele reguli. Plăţile directe pe hectar vor fi introduse în 2007 şi vor fi susţinute din fondurile Uniunii Europene.

Suma acordată în 2007, va fi de circa 50 euro/ hectar (aproximativ 1.800.000 lei vechi). Banii se vor da celor care lucrează pământul – proprietari sau arendaşi – în următoarele condiţii: suprafaţa de teren agricol lucrată să fie de cel puţin un hectar. Instituţia care va da plăţile directe pe hectar, este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

În primul rând, pentru a putea accesa fonduri directe pe suprafaţa lucrată, terenul va fi înscris în registrul Fermelor. Cei în cauză se pot adresa la Centrul Local al Agenţiei pentru Plăţi în Agricultură, la care sunt arondate comunele de domiciliu şi vor completa o cerere.

Acte necesare: buletinul de identitate/cartea de identitate. În aceeaşi acţiune se participă la campania de identificare a parcelelor agricole „Găseşte-ţi parcela”, care se desfăşoară în fiecare comună.


De asemenea, până cel târziu la data de 15 mai 2007, se va completa şi depune o cerere de plată directă pe suprafaţă. Acest formular va fi tipărit de APIA şi va fi disponibil pentru toţi fermierii. În această cerere, fermierul trebuie să declare absolut toate parcelele pe care le are în folosinţă (atât pe cele eligibile, de peste 0,3 ha, cât şi pe cele neeligibile, mai mici de 0,3 ha).

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase