Plăţi pentru zonele defavorizate

ORADEA – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va începe în această lună plăţile pentru fermierii care cultivă terenuri în zonele montane cuprinse în măsura de sprijin financiar pentru zonele defavorizate.

Suma acordată pentru un hectar este de 50 de euro.

În judeţul Bihor de această măsură vor benificia 19 comune. Printre acestea se numără Aleşd, Bulz, Câmpani, Finiş, Lunca, Şinteu, Vaşcău şi Şuncuiuş.

„Cuantumul sprijinului financiar, aferent anului 2007, pentru un hectar este de 50 de euro, aplicat degresiv în funcţie de mărimea fermei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 82% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi cofinanţată din bugetul naţional”, a precizat Ioan Grecu diectorul APIA Bihor.

Defavorizaţi

Plăţile pentru zonele montane sunt incluse în măsura de sprijin financiar pentru zone defavorizate, care face parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Beneficiarii sunt fermierii care desfăşoară activităţi agricole pe terenurile aflate în zona montană defavorizată, unde producţia agricolă este mai redusă cantitativ şi calitativ din cauza condiţiilor naturale.

„Pentru această măsură au fost depuse din judeţ 7.295 de cereri”, ne-a spus Ioan Grecu.

Potrivit regulamentelor europene, în cazul fermelor cu suprafeţe agricole mai mari de 50 de hectare, valoarea sprijinului financiar scade pentru porţiunea de teren care depăşeşte această limită.

Fermierii care pot obţine subvenţii pentru terenurile din zonele montane defavorizate sunt eligibili şi pentru plăţile la hectar, finanţate din Fondul European de Garantare în Agricultură.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !