Plăţile pe suprafaţă încep din martie

Își vor primii banii
Își vor primii banii
Cel mai probabil din luna martie se va începe plata integrală a subvenţiilor pe suprafaţă, în prezent făcându-se demersuri ca acest lucru să fie posibil încă din primele zile ale lunii.

„În urma analizei pe care am avut-o cu Agenţia de Plăţi şi cu furnizorul de soft pentru modulul de plăţi într-o primă fază, analizând toate cerintele care trebuie îndeplinite, a fost avansată data de 27 aprilie 2016.

Ulterior, discutand pe o procedură pe care ne-a impus-o Curtea de Conturi în ceea ce priveşte elaborarea contractului şi stabilirea exactă a detaliilor pentru realizarea modulului respectiv, am ajuns la a câştiga o lună. Vrem ca în martie, cel târziu, să începem plăţile”, spun reprezentanţii ministerului.

Prioritate vor avea fermierii care nu au mai apucat să îşi primească în toamnă avansurile ca urmare a întârzierii începerii acestor plăţi.

Potrivit datelor APIA, până la termenul limită care a fost 30 noiembrie 2015, peste 602.000 de fermieri care au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă – Campania 2015 au primit 255,448 milioane de euro drept avans pentru o suprafaţă de 5,75 milioane de hectare.

Cuantumul pentru plata SAPS – Campania 2015 este de 77,42 euro/ha, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 900 privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură, precum şi a ajutoarelor specifice care se finantează din Fondul European de Garantare Agricolă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !