Platini, al saselea presedinte al UEFA

Platini, al saselea presedinte al UEFA
Francezul Michel Platini, ales vineri în postul de preşedinte al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), este al 6-lea preşedinte al forului continental, creat în 1954, cu numai în an, aproape zi pe zi, înaintea naşterii noului lui şef.

Iată preşedinţii de până acum ai UEFA, cu precizarea că învinsul lui Platini, suedezul Lennart Johansson, a avut cea mai lungă domnie, 4 mandate, totalizând aproape 17 ani.


1954-1962 – Ebbe Schwartz (Danemarca)


1962-1972 – Gustav Wiederkehr (Elveţia)


1972-1984 – Artemio Franchi (Italia)


1984-1990 – Jacques Georges (Franţa)


1990-2007 – Lennart Johansson (Suedia)


Din 2007 – Michel Platini (Franţa)

Imediat după victoria sa în alegeri, vineri la Dusseldorf, în faţa fostului preşedinte, suedezul Lennard Johansson, Michel Platini, noul preşedinte al UEFA, s-a declarat emoţionat şi fericit de începutul unei noi aventuri.


‘Când eram fotbalist, când reuşeam o mare victorie, primeam o cupă şi făceam un tur de teren, a declarat francezul. Este o mare victorie pentru mine, însă nu voi face turul terenului: acesta este începutul unei noi aventuri’.


‘Chiar dacă a fost 27 la 23 pentru mine (2 voturi din cele 52 exprimate au fost nule), în inima mea, există 52 de regine ale Europei’, a încheiat el.

Ecouri la alegerea noului preşedine al Uniunii europene de fotbal, Michel Platini, vineri, la Congresul UEFA de la Dusseldorf:

Frederic Thierez, preşedintele Ligii franceze de fotbal profesionist: ‘Este o fericire şi o mândrie. Am citit peste tot că jucătorii nu erau reprezentaţi în instanţele internaţionale, iată că acum acest lucru a devenit fals, iar Franţa a dat din nou exemplu. Este un lucru foarte bun. Victoria lui este, de asemenea, cea a unei anume idei: fotbalul este un joc, înainte de a deveni un produs, un spectacol, înainte de a fi un businness, un sport înainte de a fi o piaţă’.

Joseph Blatter, preşedintele FIFA: ‘Mă felicit de pe acum în perspectiva viitoarei cooperări cu Michel Platini, care m-a însoţit timp de 4 ani în calitate de consilier. Noi avem aceeaşi concepţie despre fotbal, care nu este numai un produs şi o întreprindere, dar, de asemenea, şi o responsabilitate. Ceea ce a fost decisiv în alegerea sa, a fost maniera cu care şi-a condus candidatura, cu clasă’.

Luca Pancalli, comisarul extraordinar al Federaţiei italiene: ‘Sunt fericit. L-am întâlnit pe Michel Platini acum câteva săptămâni la Roma, şi am fost impresionat de personalitatea sa. Este un mare sportiv, care crede în valorile sportului. Vrea echilibru între interesele economice ale fotbalului şi necesitatea de a progresa. Comunică valorile şi etica’.

Raymond Domenech, selecţionerul echipei Franţei: ‘Sunt extrem de fericit pentru Michel, care şi-a condus campania cu suflet şi pasiune. Această alegere concretizează angajamentul său pentru fotbal. Este un lucru bun pentru sportul nostru că foştii jucător, ca Michel, se introduc în instanţele conducătoare. Michel apără ideile şi valorile care vor permite fotbalului de elită şi de masă să se dezvolte în toate ţările europene’.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !