PLD Arad, onorabil, la congres

5Comentarii
PLD Arad, onorabil, la congres
BUCURESTI – Delegaţia arădeană la Congresul de constituire a PLD a fost alcătuită din 27 de membri şi s-a întors cu un rezultat onorabil, având în vedere faptul că Sever Jurcă a fost ales membru supleant al Comitetului Executiv Naţional, clasându-se pe locul cinci din totalul de opt membri (patru membri plini şi patru supleanţi).

Deşi anunţase la modul ferm că nu va candida pentru nici o funcţie, deoarece îndatoririle profesionale nu îi permit să se deplaseze foarte des la Bucureşti, Jurcă a cedat presiunilor organizaţiei, membrii conducerii judeţene dorind neapărat să aibă reprezentare la vârf.

Lăudat de Theodor Stolojan, aplaudat de delegaţi

Jurcă a fost cel mai aplaudat dintre cei 13 candidaţi, discursul său fiind apreciat de către delegaţi. Printre altele, Jurcă a fost singurul care a afirmat că PLD nu trebuie să fuzioneze cu un alt partid decât cu PNL, pe care să-l conducă după debarcarea trupei lui Tăriceanu. Evident, un rol important l-a avut şi modul în care l-a prezentat Stolojan : „Domnul Sever Jurcă, un avocat de succes, care a câştigat alegerile la organizaţia Arad şi pentru că nu a făcut parte din clica lui Tăriceanu a fost exclus din PNL”.

În discursul său, Jurcă a continuat spusele lui Stolojan:„Aşa este, domnule preşedinte, dar, din punctul lor de vedere, au avut dreptate să mă invalideze şi să mă excludă, pentru că dacă mă validau treceam cu toată organizaţia judeţeană la PLD, pentru că nu mai suportam aerul irespirabil care era în PNL”. Dealtfel, Jurcă îşi câştigase deja o oarecare notorietate, în campania pentru înscrierea partidului fiind mereu pomenit, fiind singurul preşedinte PNL din ţară care a fost invalidat după ce câştigase cu circa o sută de voturi în plus faţă de contracandidatul său.

Mi se schimbă stilul de viaţă”

„Pe de o parte mă bucur, pe de altă parte mă gândesc cu groază că practic mi se va schimba stilul de viaţă, ajungând să fiu foarte des pe drum între Arad şi Bucureşti. Sper că totuşi preşedintele Stolojan nu le va cere şi supleanţilor să fie prezenţi de fiecare dată la şedinţe”, spune Jurcă.

Simion Todoca5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor