Pliante contra accidentelor

Pliante contra accidentelor
ORADEA - „Suntem de la Şcoala “Ioan Bogdan” şi dorim să vă oferim un pliant cu regulile de circulaţie”, sunt cuvintele cu care şi-au început discursul copii din patrula de circulaţie în timp ce ofereau ieri fluturaşi prichindeilor de la şcoala Dacia.

Îmbrăcaţi cu vestele galbene pe care se putea citii de la o poştă „Patrula şcolară”, cei trei elevi ai şcolii gimnaziale din Oncea şi-au făcut apariţia ieri în jurul orei 12 pe platoul din faţa instituţiei de învăţământ de pe bulevardul Dacia. Amestecându-se printre copiii ce ieşeau de la ore au început să-mpartă cu sârg pliantele cu regulile de circulaţie.

În total, 24 de copii fac parte din patrula rotieră înfiinţată de Octavian Gligor, învăţător la şcoala din Oncea, în urmă cu un an. „Acţiunea face parte din dintr-un proiect mai larg, intitulat “Învăţăm să circulăm, viaţa să ne-o protejăm”.

Cu această ocazie am colindat toate şcolile şi liceele din Oradea şi-am împărţit pliante prin pauze”, a povestit Octavian Gligor, învăţător la şcoala din Oncea şi coordonator al patrulei şcolare.

Scopul final al proiectului este lansarea unui film de 40 de minute având ca subiect prevenirea accidentelor rutiere. Ioana Indrieş, subcomisar în cadrul IPJ Bihor, a explicat că protagoniştii filmului ce urmează a fi lansat săptămâna viitoare, sunt tocmai membrii patrulei rutiere de elevi. Lung-metrajul va avea o durată de 40 de minute şi va ilustra exemple de conduită corectă în timpul circulaţiei rutiere.

Sebastian Kovacs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase