Plimbări primejdioase pe malul Crisului

Plimbări primejdioase pe malul Crisului
ORADEA – O plimbare pe malul Crisului Repede poate fi foarte periculoasă. De ani buni parapeţii de pe malul apei dintre podul Decebal şi podul de Pontoane sunt dărâmaţi, dar cei abilitaţi să intervină nu au făcut nimic în acest sens.

Deşi în urmă cu două zile o femeia şi-a pierdut viaţa, în mod accidental se pare, după ce a căzut în apele râului, nimeni nu s-a sesizat să facă ceva.

Reprezentanţii Direcţiei Apelor Crisuri (DAC) Oradea spun că nu este de competenţa lor şi că Primăria este cea care trebuie să se îngrijească de lucrările actuale. „Gardul de betoane de pe taluz este o lucrare care a fost efectuată de Primărie şi ei trebuie să o întreţină. Acum noi nu avem nici o pârghie să intervenim în zonă”, a precizat Anca Mihociu, purtător de cuvânt la DAC.

În prezent DAC Oradea derulează un proiect de reabilitare a malurilor Crisului Repede, proiect finanţat din bugetul de stat. Primul tronson, cel din zona podului Dacia a fost deja terminat. După ce se va ajunge la un consens cu reprezentanţii ONG – urilor reabilitările vor continua înspre podul de lângă Primărie.

Să mai aştepte
Primăria nu prea să grăbeşte să facă nimic. „Parapeţii din această zonă vor fi reparaţi în cursul lunii viitoare când cei de la Drumuri Orăşeneşti vor efectua mai multe lucrări în zonă”, ne-a spus Mirela Macra din cadrul Serviciul Mass – Media din Primărie.

Până atunci se pot întâmpla multe evenimente neplăcute. „De mai bine de trei ani aceşti parapeţi sunt rupţi, în plus malurile au început să se surpe. Eu vin cu copilul la plimbare pe aici şi de fiecare dată am emoţii să nu se întâmple ceva. Acum toţi sunt ocupaţi să promită verzi şi uscate în speranţa că-i vom alege, dar odată ajunşi în funcţii uită cu totul de cele promise şi de noi cei care i-am pus acolo să ne reprezinte interesele”, ne-a spus indignată M.D., care-şi plimba copilul pe malul Crisului.

Orădeancă înecată între Podurile Decebal şi de Pontoane (20 mai)

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !